Illustratie van:

David Brown 880 - Gebruik koppelingspedaal voor uitschakelen PTO

De PTO is moeilijk in te schakelen van de David Brown 880 selectamatic.
De PTO stop ook niet met draaien wanneer we het koppelingspedaal volledig induwen.
Ik meen toch , ofwel ben ik verkeerd, dat als we het koppelingspedaal volledig indrukken de PTO aandrijving moet stoppen met draaien.
Tractor heeft wel langere tijd tijd stil gestaan. Zou de koppelingsplaat kunnen kleven en hoe moeten we dit verhelpen.
We hebben al het volgende geprobeerd :
Mestkar met ingeschakelde tractie laten de tractor voortduwen en met het koppelingspedaal volledig ingeduwd de tractor doen remmen.De kar duwde gewoon de tractor slepend vooruit.
Alle tips zijn welkom.

Deel dit topic

Reacties

+1
dieseltank
Wat bedoel je met volledig induwen? trap hem helemaal tot aan de bodem in. het voelt als volledig in geduwd, maar duw dan nog eens verder tot an de bodem..
trekker heeft een dubbele koppeling (mits ik het goed herinner) anders zou je nu ook niet kunnen rijden en schakelen..
Ivan
Klopt volgens mij: koppeling helemaal tot beneden induwen (doorduwen) om de PTO in en uit te schakelen. Normaal moet de PTO inderdaad stoppen met draaien als je de koppeling diep genoeg induwt. Doet hij dat niet, lijkt me het een probleem met de koppeling.
+1
Wimsumar
Beste ClaeysD: Ja, dit lijkt inderdaad op een vastgekleefde aftakasplaat. Zoek het ruime veld om daar veilig rond te rijden met de ingeschakelde mestwagen om zo nu en dan met geheel ingetrapte koppeling én sterk remmen de plaat op andere gedachten te brengen.

Andere mogelijkheid is dat je een zeer grote vrije slag op het pedaal hebt en bij geheel intrappen van het pedaal de aftakaskoppeling niet vrij komt.
dieseltank
Is het nog gelukt?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 880 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0