Lekker met de trekker naar school


De 16-jarige Leon Koiter uit het Drentse Eexterzandvoort gaat regelmatig met de trekker naar school. Hij hoeft nu niet meer door weer en wind te fietsen naar Veendam. Een prima oplossing vindt hij dit!

Leon is de enige die op de trekker naar school gaat. Zijn medeleerlingen vinden zijn vervoersmiddel leuk, ze zien precies wanneer Leon op school is.

Het is ongeveer 16 kilometer van zijn huis naar school. Leon doet daar 25 minuten over met zijn UNIMOG trekker. Hij kiest bewust voor deze trekker omdat deze wat sneller is en beter wendbaar.

Bron: Nieuwe Oogst

Deel dit topic

Reacties

mike_v
"... wat sneller is ..."

Een trekker is een trekker en die mogen toch allemaal maar 25km/h in Nederland ... (Of is het ondertussen toch naar 40 gegaan?)
ZetorTwente
@mike_v Reken maar niet dat hij zich aan die 25km/h snelheidslimiet houdt, maar ook al zou je harder kunnen (en gaan), denk niet eens dat het heel veel uithaalt om met de trekker of ander landbouwvoertuig naar school te gaan, een snelle fiets of elektrische fiets zal waarschijnlijk niet heel veel langzamer zijn. Ikzelf trap hem binnen 40 minuten naar school (17km), dat ga je met een trekker niks sneller doen, een fiets is nu eenmaal snel door het verkeer..
Jorrick 1455XL
@ZetorTwente Pappie zal de diesel ook wel betalen , dunkt me niet dat het nou een goedkoop vervoersmiddel is qua brandstof zag ook dat die wel met een 1455XL naar school ging in een artikel....
Koiter
@Jorrick 1455XL deze is vergeleken met de 1455 wel een heel stuk zuiniger
mike_v
Quote Reactie van @ZetorTwente:
Reken maar niet dat hij zich aan die 25km/h

Wie doet dat wel? 😉
Hoog tijd dat die kentekens er komen ... Allemaal goed en wel met een trekker naar school. Tot je een iemand voor de schoolpoort omver rijdt.
Ford 2000 Ruben
@mike_v politie is geloof ik vaak allang blij de je een beetje doorrijdt, hebben ze geloof ik liever dan langzaam en de boel ophouden.
+1
mike_v
Dat misschien wel @Ford 2000 Ruben. Maar zoals 90% van de leden hier zelf wel zal weten; Als je ze tegen komt, rijden ze te snel. Hang je erachter zijn ze te traag 😉 .
boegie
@Ford 2000 Ruben heb er laatst anders een waarschuwing voor gehad, terwijl ik al rustiger reed omdat ze achter me zaten. Reed ongeveer 30 maar zat geen snelheidsmeter op die trekker 😅
erik9831
@boegie Ben gisteren ook met de Agrokid mogen stoppen van hun 😞 Was om dat ze een boete gingen uitschrijven, omdat ik moeilijk door kon naar het perceel door een wagen die bijna midden in de straat geparkeerd stond ... iedere dag. 😁
+1
boegie
@erik9831 haha dan kom je er goed vanaf, heb zo'n idee dat ze in Nederland altijd wel wat kunnen vinden aan een trekker om te bekeuren
mike_v
Welke combinaties zijn volledig in orde @boegie? Die kan je bijna op één hand tellen 😉 . Is het niet technisch, dan is het wel omdat ze een te hoge aslast hebben ... 😉
boegie
@mike_v Daarom inderdaad, moet ik zeggen dat de politie die hier normaal in de buurt rond rijdt niet echt naar trekkers kijkt
mike_v
Je moet juist de verkeerde tegen komen @boegie. Maar dat is als je met de auto rijdt ook.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN