Ervaring met vingerwieder in de mais

Wie heeft er ervaring met vingerwieder in de mais
en dan op slappe zandgrond

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste 1066: De enige machine die in beginsel na de maiszaaier nog op het veld mag komen is de hakselaar.
Helaas is echter maisteelt zonder onkruidbestrijding onmogelijk. Gelukkig kan dit in veel gevallen afdoende met een 1-malige bespuiting. Een vingerwieder voegt niets toe. Sterker, het geeft veel te veel schade.

"Vinger"-wieder:


Voor slappe (?) zandgrond:

KLik:
krisdedecker.typepad.com/.a/…
1066
@Wimsumar ja daar heb jij helemaal gelijk in ,maar soms laat de situatie dat niet toe
boerontour
In een ver verleden wel eens gewerkt met zoiets, toentertijd een Becker geloof ik, werkte wel naar behoren, ook in en veld met veel kweekgras, maar zoals zo veel systemen op de oud ijzerbult beland, en we spuiten nog steeds volvelds, dat is de praktijk.
maar het systeem werkte goed
JJ
Deze machine kwam onlangs op Trekkerweb langs.
trekkerweb.nl/artikel/2017/…
JoranK
Vanwaar deze vraag?
je past mechanische onkruidbestrijding toe wat nog niet voldoet?
1066
@JoranK het probleem onkruid in de rij
Wimsumar
Beste 1066:

Quote Reactie van @1066:
onkruid in de rij

Wat maakt de situatie dan zo bijzonder?
1066
@Wimsumar _wie heeft het over bijzonder ,het is een probleem met schoffelen en hier in de buurt midden veluwe kent niemand het vingerwiede vandaar deze vraag
Wimsumar
Beste 1066:

Quote Reactie van @1066:
kent niemand het vingerwiede

Zo lang je mais kan (en wil) verbouwen met een (1-malige) chemische onkruidbestrijding, dan moet je schoffelen, vingerwieden etc. ook als onbekend houden. Dat is niets bijzonders: Geen werkzaamheden = geen kosten.
Het wortelstelsel van mais is in verhouding tot de plant die er uitgroeit maar een oppervlakkige. Daar moet je met mechanische onkruidbestrijders, en zeker met een vingerwieder, geen schade aan toe brengen.
(Om maar te zwijgen van kopakkers en gerende percelen waar heel veel planten kapot worden gereden).
varken
Waar woon je?
+1
yoohan
Mechanische onkruidbestrijding is veel meer mee mogelijk dan dat de meeste mensen denken. Als ik zie wat sommigen van mijn klanten voor elkaar krijgen (boom- en vasteplantenkwekers) dan sta ik daar van te kijken.

Dat is juist bij het eerste jaar van meerjarige gewassen, dus bij gewortelde stekken en dergelijke. Die kunnen zeker niet meer hebben als een maisplantje qua schade. Het meeste effect wordt behaald door de afstelling hoor ik van alle kwekers. Simpelweg een schoffel er doorheen rammelen kan iedereen. Maar juist IN de rij met torsiewieders, vingerwieders of aangedreven wiedeggen, daar is de winst te behalen. Ik heb echter geen verstand van mais, maar als ik zie in wat voor gewassen er mechanisch onkruid wordt bestreden, moet het in mais ook gewoon lukken lijkt mij.

Grote 'probleem' is dat volvelds spuiten vaak veel goedkoper en minder arbeidsintensief is. En je iets minder afhankelijk bent van droge grond.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0