Deutz D7206 - type achterhalen van Deutz D7206

Ik heb een Deutz D7206 gekocht. Tenminste dat staat op de kappen. Nu zie ik op het type plaatje staat dat het een D7006 type betreft. Kan dit wel kloppen of heb ik een Deutz D7006 met andere kappen gekocht? Het chassis nr is 7971 4132. waar kan ik aan herkennen of het een D7006 of een D7206 is?
HarroldMager

Reacties

Loeideutz
Als er op het typeplaatje staat dat het een D7006 is, dan zal dat wel zo zijn. Maar niet getreurd, het verschil is klein. Hij is gewoon een paar jaar ouder. Persoonlijk denk ik dat de "verzamelaarswaarde van een 7006 zelfs iets hoger is. Kijk eens op konedata.net voor de verschillen.
RobDeutz104
Klopt het serienummer wel?
RobDeutz104
De eerste 4 nummers die je hebt opgegeven bestaan niet voor een serienummer volgens mij, waar heb je dat nummer vandaan?
Fendt926Driver
Je hebt geen trekker gekocht met andere kappen. De kappen zijn identiek. Men heeft er een keer andere stickers op geplakt.
Een 7006 zal een grijs dashbord hebben en eigenlijk een donkergroene motorkap en spatborden en grijs motorblok en achterbrug en rode velgen
vedder
@Fendt926Driver Volgens mij hebben de oudere ( 7006) ook een kleiner zonnescherpje bovenaan het dashboard, een platte handgashendel en een platter stuur
HarroldMager
Heren, bedankt voor jullie reactie. het klopt dat de kappen vrijwel identiek zijn. Tevens heb ik ook gekeken op de Konedata. Maar ik kom niet verder dan het aantal versnellingen, ik heb er 12 vooruit en 4 achteruit. Maar dat geld zowel voor de D7206 en de latere D7006. Het chassis nr. heb ik van het plaatje gehaald rechtsvoor. het nummer kan ook zijn 7571 4132. dit nummer is er later ingeslagen volgens mij. De onderkant van het typeplaatje is onleesbaar. Aan de andere kant van heb ik het motor nr. gevonden. Heb ik even als plaatje toegevoegd.

(klik om te vergroten)

Chassisnr

(klik om te vergroten)

Motornr
vedder
@HarroldMager Volgens mij had de 7206 ook al vaker de uitlaat van de dx3 serie maar dat weet ik niet zeker, volgens mij kun je het beste op zoek naar de onderste laklaag van het chassis, als deze betongrijs is is het een 70
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D7206 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!