Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - olie achterbrug

Hallo allemaal wie kan mij vertellen welke olie er in een achterbrug/transmissie van een mf 135 moet. het is een gewone bak, geeen multipower oid alvast bedankt gr lasser

Deel dit topic

Reacties

old man jose
Sae 90
martcase
10w 30
old man jose
10w30 is motorolie sae 90 is achterbrug en tevens hefolie
Borghardt
@ old man jose een sae 90 is absoluut geen hefolie maar een cardanolie. Een 10W30 is voor een gecombineerde Transmissie/hydrauliekolie een zogenaamde multitrac olie.
old man jose
In tractoren van die leeftijd was achterbrug en hefinrichting een en werdt er één soort olie gebruikt.
Borghardt
Tegenwoordig is achterbrug en hydrauliek ook een. Een sae 90 krijg je niet door een hydrauliekpompje daar is hij veel te dik voor. Er valt volgens mij wel een stukje van je zin weg want ik kan het niet helemaal volgen.
siem
Er moet 10w 30 of 10w 40 in de achterbrug van mf 135 , sae 90 is inderdaad veel te dik,alleen in het stuurhuis kun je sae 90 gebruiken.
jd user
In die oude trekkers moet je 10 w40 olie in doen.Absoluut geen sae 90 olie!!!!!..Dan wil je trekker straks niet meer schakelen.

SAE 90 olie word voor eindaandrijvingen gebruikt.Veelal cardanaandrijvingen en vierwielaandrijving.Dit omdat er bij een grote last de olie beter op de tandwielen blijft zitten.Daarom is deze olie ook zó dik als stroop.
tractorliefhebber
Handig die adviezen die recht tegen over elkaar staan.
Tom VB
De meesten zeggen het goed, er is er maar een die wil er SAE90 ingooien... dus lijkt me vrij duidelijk nietwaar?
houwie87
Gewoon 10w40 of 10w30 ik gebruik een olie die goed is voor zowel motor als achterbrug in mn mf 133 cker geen sae90 gebruiken dat is inderdaad dik als stroop ik noem dat tandwielolie voor eind aandrijving en in de assen e.d
tractorliefhebber
@ Tom: klopt ja.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
50