Kubota L1501 - Roosters nieuwe melkveestal schoon schuiven

Beste tractorfan leden, wij hebben een melkveebedrijf met een 100 melkkoeien en bouwden hiervoor in 2015 een nieuwe stal. Alles in de stal ben ik tevreden over behalve van de roosters, de mestdoorlaat is echt een drama, ik heb een schuifje om achter te stappen maar deze heeft in de zomer niet de kracht om de mest weg te krijgen. Nu ging ik overlaatst bij een collega landbouwer en deze schuift de roosters schoon met een kubota trekkertje, nu was mijn vraag zijn er mensen die hiermee ervaring hebben en waar moet je op letten bij de aanschaf van een 2e hands trekkertje?
Melkveehouder BE

Reacties

+1
boerlover
Doe het nou in een keer goed en investeer in een mestrobot of nog beter in roosterschuiven.
Wij hebben ook een jaar met een minishovel de roosters geschoond totdat je er schoon genoeg van hebt.
In de oude stal hebben we roosterschuiven (inmiddels 8jr.) en in de nieuwe stal een mestrobot.
Met roosterschuiven (elke 2hr. in actie) heb je de minste storingen en de schoonste stal.
pokke-tommie
Melkveehouder BE heb je soms roosters met te kleine spleetbreedte laten leggen (30mm)?
Jongveeroosters? Wij hebben die fout wel gemaakt in het verleden (i.i.g de aannemer) Zijn later weer omgewisseld voor grootveeroosters. Maar net wat boerlover hierboven ook al zegt, bijt door de zure appel en investeer in iets wat automatisch de roosters schoonmaakt; je zult er veel plezier van hebben.
Een nieuwe stal voor 100 koeien is niet af als daar geen roosterschuiven of een mestrobot zijn werk kan doen.
Melkveehouder BE
@pokke-tommie net even gemeten spleetjes zijn 35mm ik ben enorm fan van mestschuiven, maar ben bang omdat nu alle gaatjes dicht plakken dat ik iedere week 300kg mest opt einde heb... ik dacht aan zon kubota trekkertje om snel paar rondjes te maken en mocht ooit een koe te diep id box liggen dag ik ze een handje kan helpen heb nu geen shoveltje ofzo
pokke-tommie
@Melkveehouder BE 35mm gaat maar 40mm is beter. En elke week 300kg mest op het einde is onzin zeker bij melkkoeien. Als je al minimaal twee keer per dag de boxen schoonmaakt dan kun je dat beetje mest ook wel even teruggooien. Maar een paar keer per dag met de Kobuta schoonschuiven geeft nog geen schone stal. Ik neem aan dat je zeker 's nachts geen rondje maakt of niet? Ook aan roosterschuiven zitten de nodige minpunten maar het geeft ook bij ons de schoonste stal. De mestrobot hebben we maar een jaar gehad en weer weg gedaan.
Melkveehouder BE
@pokke-tommie welke merken van mestschuiven zouden er allemaal beschikbaar zijn, nu ken ik enkel joz en Gea die bij ons id buurt te verkrijgen zijn
pokke-tommie
@Melkveehouder BE Wij hebben roosterschuiven van Joz maar er zijn meer merken.
@pokke-tommie

Waarom hebben jullie de mestrobot weg gedaan?
pokke-tommie
@TerraJohnDeerefan Te weinig capaciteit in onze stal, ook te veel storingen, niet schoon genoeg vooral in de zomer ondanks sproeien met water.
newholland6640
@pokke-tommie

welk merk?
@pokke-tommie

Wij hebben betere ervaring met een robot als met een schuif.

Een schuif is iets minder storings gevoelig maar zitten ook een paar grote nadelen aan.
newholland6640
@pokke-tommie
dure investering dan
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota L1501 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!