Welke maat voorband bij voorladerwerkzaamheden

Ik ben van plan nieuwe voorbanden aan te schaffen voor mijn trekker met voorlader.Welk type band raden jullie mij aan?...Ik werk er dagelijks mee en zit op alle soorten terreinen.Met type bedoel ik de breedte maten.Merk mag ook wel vermeld worden.
Alvast bedankt!!

Deel dit topic

Reacties

tractorliefhebber
2WD of 4WD?
jd user
Vierwielaandrijving
stevenfendtje
540
tractorliefhebber
Wat voor trekker hoe groot? Hoe zwaar is de voorlader?
maartendankers
Wat voor trekker? En wat heb je er nu onder zitten en hoeveel uur zitten die er al onder??
klontje
Pirelli
jd user
Ik heb een jd 6410 met zware john deere voorlader.Gebruik hem in de ronde balen.zelf zit ik te dubben over 540 ,maar de meesten zeggen dat dat te breed is.
klontje
Mijn baas heeft er ook 540 onder zitten bij 412 dan
tractorliefhebber
Dat ligt ook weer aan je maat achterbanden.
Tom VB
Breedte heeft niks te maken met voorloop.
tractorliefhebber
Wel waar want hoe breder de band hoe hoger de wang over het algemeen.
walker1
Ik vind 540 ook breed, heb zelf onder de 6130 met voorlader waar ik ook balen mee rijd 380 liggen.
ik neem aan dat je met die balen ook veel wegtransport hebt? brede banden is dan alleen maar extra weerstand en extra slijtage.
ik weet op wat voor grond je meestal balen laad, is mischien niet de meest draagkrachtige, maar met balen rijden is het meestal wel droog en heb je niet perse brede banden nodig
GROENEDEERE
540 is een ideale bandenmaat. maar hou er rekening mee dat een bredere band ook meet wrijving met zich meebrengt dus het sturen gaat zwaarder. bij mijn werk hadden ze toen de stuurpomp laten vervangen door een zwaarder type
Tom VB
Aha, niet aan gedacht tractorliefhebber.
Wilting NH
Waarom is en brede band niet goed bij een voorlader??:? wij hebt ook gewoon 540 dr onder zitten
Woutunimog
Als je veel op de weg zit, zou ik er vredestein traxion + banden onder leggen. Die liggen er bij onze 6410 al 7000 uur onder, en deze staat alleen maar voor een zeilenwagen om sla te vervoeren (alleen maar over de weg dus)
MaxxumPower
Ik heb een Fendt 308 met Trima voorlader. Onze voorbanden hebben de maat 480/65R24 en zijn van Continental. Liggen er nu +-5-6 jaar onder,ongeveer 4300 uur.Profiel is ook nog ruim voldoende.
sebas deutz150
540/65r24 of 480/70r24 zijn wel mooi banden. staat de trekker op 1.50 of op 1.80 ? op 1.80 zou je ook nog wel 16.9r24 kunnen doen
tractorliefhebber
Je bedoelt op 1.50 kan een 16.9R24 nog wel?
sebas deutz150
Kan. Maar je staat al breder op 1.80 dus ben al stabieler en kan je ook
weer smaller banden kan
GROENEDEERE
Ook al sta je voorop breder het heeft geen zin!!!
de vooras pendeld altijd
walker1
Dan nog heeft het wel zin dat die breder staat.
jd user
Ik begin nu écht te twijfelen.....Euh tja....wat vinden jullie van 480 /65 R 24.
Maar je kunt ook 480 /65 R 28 nemen.
Wat is dan het verschil?...
Achter heb ik R 38 banden.
tractorliefhebber
Jij kunt het beste naar de bandenhandel gaan en je goed laten voorlichten want hier hoor je een hoop maten en je weet nu nog niks eigenlijk. Dat je totaal geen verstand van bandenmaten lijkt te hebben maakt het er ook niet makkelijker op.
Ronijn
Wij hebben ook 540 voorop. Bevalt prima. Eerder zat er een slagje smaller op en dat ging ook best. Maar je had iets eerder insporing in het land met veel druk op je voorwielen.
walker1
Belangrijkste is in ieder geval dat ze rond zijn 😄
me
Grotere velgmaat is niet verkeerd denk ik. Maar als je al 24 inch velgen hebt kan het ook prima met 420 of 480 af. Het moet ook beetje wendbaar blijven en niet te zwaar sturen maar toch druk verdelen. Dan is 420 of 480 denk ik wel een mooie maat!
tractorliefhebber
Je kunt wel een grotere velgmaat nemen maar dan krijg je weer een kleinere band dus dat schiet ook niet op.
me
Klopt, maar met een lagere band ben je volgens mij nog niet zo slecht uit bij voorlader werk.
Hat is ook belangrijk dat je een goede stugge band hebt wij hebbe op onze ford met voorlader van die zachte michelins liggen 480 maar die zitten er ongeveer 1500 uur om en zijn zo goed als op
Wilting NH
Phirelli nu trellerborg doet t bij ons altid wel aardig goed. onze vorige trekker met voorlader had 5800 uur en toen waren ze echt op, en voorlader word eike dag eigenlijk wel gebruikt
bert8210
Denk dat de prijs ook wel een rol speelt dus zou ik trachten de velg te behouden. Vredestein traxion + banden zijn zeer slijtvast en ze drukken niet gauw in, dus bij voorladerwerk ideaal, er
zijn tal van banden die niet afgesleten raken maar die beginnen te barsten op de flank, hou daar ook rekening mee
massey8690
Michelin omnibib doet het nu goed bij ons op de voorlader trekker met 120 pk, hiervoor hadden we micheling xm108 die was met 2000 uur af, meende dat we 420 hebben.
ralphhonda
Wij hebben een 6210, staat achter op 600/65 R38 en voor op 540/65 R24. Vredestein Traxion + ligt er onder...

Bevalt mij prima! Niks te breed voor, juist perfect voor met balen rijden! Ook op de beton draait het niet zwaar ofzo. Tjaa je moet niet stilstaand gaan sturen, maar dat spreekt wel voor zich, dan krijg je alles stuk.

Je kan ook voor een 28 inch voorband kiezen, maar dat ligt er een beetje aan, wat voor een velg je nu hebt. 28 inch heeft als voordeel dat je luchtkamer ff kleiner is en je weer stabieler sta met je voorlader.

Nu is het wel zo dat je met 28 inch wel smaller moet gaan, omdat je band anders automatisch ook hoger wordt en je niet uit kom met je voorloop...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
34
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
2