Fordson Dexta - Geen diesel bij bijna volle tank

Hoi iedereen,

Mijn schoonvader heeft een Fordson Dexta en die heeft het probleem dat hij alleen loopt bij volle tank. Als de tank ongeveer 1/4 leeg is (dus nog 3/4 vol) dan stopt de motor ermee, als je dan weer tankt en de tank is weer geheel vol dan loopt ie weer goed. Kan dit vuil in de tank zijn of hoe denken jullie erover??

Deel dit topic

Fordson Major 53

Reacties

Favorit614
Filter in de tank verstopt , waarschijnlijk.
tank ff doorspoelen
ihc-driver
Brandstoffilters vervangen en brandstofleidingen doorblazen
yoohan
Kan er misschien geen lucht in de tank? Tankdop verstopt?
MartijnJD
Ja wat yoohan zegt?
dat de tank vacuum trekt omdat er nergens lucht bij kan?
fendt-vario
-
4130
Wat Fav.614 al zegt , filter in tank zit waarschijnlijk verstopt. Deze zit bovenop de brandstofkraan onder de tank en is maar een knullig plastic gazen dingetje en slibt
heel snel dicht. Je kunt de leiding van het handpompje naar de tank loshalen en even doorblazen met perslucht. Niet te hoge druk gebruiken , beter is gewoon een fietspomp. Daarna zal ie weer lopen, maar slibt na een tijdje weer dicht. Het beste is de kraan er onder weg draaien, filtertje schoonmaken en de tank leeg laten lopen en doorspoelen , zodat alle rotzooi er uit is.
de yanmarman
Opvoerpomp meschien kapot
stuifzand
Tankdop kan verstop zijn,onder de tankdop kan bij wat Dexta`s een ontluchtingsbuisje zitten deze moet ook open zijn.Tankdop iets los draaien als hij dan loopt heb je het euvel. Verder zou ik alles doen wat 4130 aangeeft.
63ermajor
I.d.d stuifzand heeft gelijk, dit is typisch een geval van slechte of geen ontluchting in de tank. zou even tankdop losdraaien en dan laten draaien.
Fordson Major 53
Hoi,

Zo dat zijn al veel racties.
De tankdop is het niet want ook zonder tankdop doet hij dit.
We gaan alles een keer schoonmaken en hopen dan dat ie beter is.

Bedankt!!!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!