Centrale smering

Ik heb onlang een oplegger gekocht voor men traktor te hangen
De oplegger heeft nu een centraal smeersysteem en aangezien er een gestuurde as onder staat is het nodig goed te smeren

maar nu is de vraag is zo'n systeem beter? wordt wel gesmeerd maar je weet toch nooit wanneer er nippel dicht zit en zoverder.

en heeft iemand een schema hoe dit elektrisch/pneumatisch werkt

ik heb luchtremmen op de traktor dus dat is geen probleem

Deel dit topic

Reacties

fendt-412
Centrale smering is toch dat alle leidingen naar een punt lopen waar ja alles door kunt smeren?

Denk dat jij een automatisch smeersysteem bedoelt. Dat is heel wat anders.
En die apparaten geven geloof ik een storing aan wanneer er in een nippel geen vet wil. Dus dan moet je hem even loshalen om te kijken wat eraan scheelt.
RemcoPower
Mij vader werkt bij een bedrijf de maken opleggers en aanhangers. heb nog nooit gehoord dat het niet goed smeerde. en het is altijd bij hun op het remlicht aangesloten, dus als je rem smeer die.
Siebenga
Nippels lopen niet vast.. teminste bijna onmogelijk. Enige wat ie nodig heeft is 24 volt
old man jose
Pas na bv 25 remmingen maar is wel 24 volt
Nils
Voor zo ver ik weet heeft onze automatische smering niks van stroom, spanning nodig. Want deze werkt volledig pneumatische, dit is met een teller die rond draait en per keer dat je remt draait die ene stukkie ver als ie bv 30 heeft geremt smeert die een keer. Dit is makkelijk in te stellen.
jehan
Ik heb het niet zo op automatische smeer systemen ..het vet gaat het meest naar de makelijkste punten met de minste weerstand..andere punten waar het moeilijk gaat wordt heel weing of niet gesmeert ..en daarbij als je hanmatig smeerd kizie je ook nog weleens dinen die kapot zijn ofzo ..
Machineman
@ jehan..dan heb je een goedkoop prutssysteem... normaal zitten er een soort verdeler in de verdeelblokken die per slag of 2 een nippel verspringt...dus niet alles in een keer dat het vet er ergens uitloopt..
jehan
Op de mchale pers van ons werkt dat wel zo ..maar als ik die op de hakselaar bekijk voor de korrelkneuzer daar gaat het nog weleens mis ..
kerstrunner
Het is in ieder geval zeer makkelijk om te smeren maar je moet het zeer goed in de gaten houden,bij de case cvx op het werk is er ergens onderin een leiding gescheurd,het vet viel niet op de grond maar werd tussen de andere leidingen geperst,duurt eeuwen voor je het ziet
Mengeledriver
Beka Max erop zetten. Da's een super systeem. Werkt met plunjers met een vaste inhoud, dus een x aantal cc's per nippel per tijdseenheid. Verdringer systeem. Als er 1 nippel dicht zit gooit hij het vet uit de overdruk en loopt de manometer tot dik 500 of 600 bar op.
Fout zoeken is ook heel makkelijk, gewoon de strakke slangen volgen, eerst de hoofdleidingen en dan kom je bij 1 verdeelblok uit. Maar in de praktijk gebeurt dat nooit, nippels gaan ook niet dicht zitten als je het systeem maar elke paar maanden eff aanzet.

De aandrijving is mechanisch, elektrisch (12 en 24V) en pneumatisch te krijgen.
old man jose
Het smeersysteem zit al op de oplegger. Lees eerst het topic voor je reageerd.
casekoen
Het systeem dat ik er heb opstaan is geloof ik een vogelzang
maar heb gezien dat er wat elektrische sturing opstaat
heeft iemand daar een schema van (eendert welk systeem) dan kan ik men plan trekke met het klaar te krijgen
Mengeledriver
@Old Man jose: ik had het tegen Jehan over die McHale pers.
930triplemaaier
@jehan dat is NIET waar dat vet de weg van de minste weerstand kiest want er is maar 1 weg want als het goed is wordt er per keer maar 1 vetnippel gesmeerd. als je een verdeelblokje hebt wordt er per keer maar 1 aansluiting gesmeerd en de hoeveelheid per keer is in te stellen. Pas als de ingestelde hoeveelheid bereikt is wordt de volgende aansluiting gesmeerd en zo wordt het hele verdeelblok afgewerkt.
Boerderij
.
old man jose

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
14