SBG Innovatie met RTK-GPS naar Rusland

Akkerbouwbedrijf Agroforward in Moskou-oblast schafte onlangs twee RTK-gps systemen aan bij het Nederlandse SBG Innovatie. De eerste Russische levering voor het bedrijf.

SBG Innovatie heeft de eerste RTK-gps stuursystemen vorige week geïnstalleerd op twee John Deeres 6920 op het Russische akkerbouwbedrijf Agroforward. Het akkerbouwbedrijf van Agroforward teelt onder andere 200 hectare aardappels. Dit bedrijf is het eerste bedrijf in Rusland dat gebruikt maakt van het SBGuidance systeem.

De nieuwe GeoSTAR 200 terminal van het bedrijf zal binnenkort ook in het Russisch functioneren. Onlangs is SBG Innovatie hiervoor een samenwerking aangegaan met Agritech Profi, Dvias en Consilion Technologies, om SBGuidance in Rusland en andere landen uit de voormalige Sovjetunie te gaan vermarkten.

Volgens Christian de Vries van Dvias staat RTK-gps in Rusland nog geheel in de kinderschoenen. “Veel akkerbouwbedrijven aldaar hebben grote problemen met groene aardappelen en hanteren sluitrijen van soms meer dan een meter om te voorkomen dat de sluitrijen eraf gereden worden. Met RTK-gps is dit te voorkomen en kan veel winst worden behaald, met name ook vanwege de grote oppervlakten die in Rusland bewerkt worden”.

Deel dit topic

Reacties

BartVALTRAdriver
Zie hier een filmpje
BartVALTRAdriver
agri2.ru/
de site in Rusland

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
2