Mc-Cormick D 439 - Wrijving op krukas na monteren achterste oliedichting

Nadat mijn krukas terug was van de slijper, heb ik deze gemonteerd met bijpassende lagerschale . Bij montage draaide de krukas heel soepel. Nadat ik vervolgens de achterste oliedichting (grafietkoord) monteerde, zoals beschreven in het werkplaatshandboek, draaide de krukas veel stroever. Ik kon hem enkel nog met Engelse sleutel verdraaien. Is dit normaal? Moet het grafietkoord nog wat inlopen of zou er iets anders aan de hand kunnen zijn?
tffkab

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

willem d
Vermoedelijk ging het monteren van de achterste olieafdichting/keerringhuis al moeilijk. Ik heb dit probleem opgelost door de 9 gaten van het keerringhuis op te boren. Toen kon het keerringhuis spanningsvrij gemonteerd worden. De trekker heeft daarna nooit meer gelekt.
Arold
Nou heb ik bij mn DED3 ook een nieuw grafietkoord eringezet, alles draait zoals het hoort
maar heb geen rekening gehouden met de schuine kant van de sluiting hoe die staat.
Kan dit kwaad?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!