Illustratie van:

New Holland 6640 - ik heb een new holland 6640 2wd met stuur problemen

Mijn new holland gaat iets zwaarder sturen
+ de hef gaat zonder dat ik gas geef haast niet om hoog
maar als ik iets gas geef gaat hij goed omhoog
gas geven heeft geen invloed op het sturen
de druk op de hydrauliek is goed [ maar ook bij iets gas geven ]
de olie is goed op pijl bij de achterbrug
weet iemand raad ?

Deel dit topic

Reacties

+1
Fast Eddy
Is het filter schoon?
hoogkerk
Dat weet ik niet ik heb de trekker nog niet zo lang [ maar zal hem vervangen als dat invloed kan hebben
+1
Fast Eddy
@hoogkerk

Als je de olie eraf laat lopen moet je goed kijken naar de kleur en of er veel gruis in zit.
+1
jammermaarhelaas
Wanneer het een 6640 SLE is, met ccls pomp, dan zitten er 3 oliefilters rechts naast de achterbrug, onder de cabine.
Van voren af gezien eerst 1 hangende, dit is de grootste, dan 1 horizontaal en dan 1 kleinere, hangende, die het dichtste bij de achteras zit. Deze laatste is van de hydraulische besturing.

Wel eerst even de boel bij het filter schoonmaken alvorens filter te verwijderen, en bij het nieuwe filter even een paar druppels olie op het afdicht rubber doen alvorens deze te monteren. Ook de flens waar het filter tegen aan afdicht even schoonmaken. Wanneer het rubber van het filter tegen de flens op de achterbrug aan loopt, dan nog een halve of driekwart slag aandraaien, niet vaster.

De stuurinrichting heeft een eigen tandwielpomp, de hef, hydrauliek en het schakelen/koppelen gaat met de olie van de hoofdpomp.

Gaat het controlelampje van de transmissieoliedruk wel branden wanneer je de tractor op contact zet? Deze zit in de bovenste rij boven de digitale tellers, de tweede van rechts, rood met tandwiel en pijltjes.
hoogkerk
@jammermaarhelaas dank voor je bericht
het is een sle dat klopt
jij denkt dus ook dat het door de filters kan komen ?
het controlelampje van de transmissieoliedruk ga ik nu naar kijken
mvg
hoogkerk
Dank voor jullie berichten ik kan aan de slag
het controlelampje van de transmissieoliedruk werkt wel
+1
nhmonteur
Vervang eerst je filters maar eens. Je stuurinrichting heeft een aparte pomp in de ccls pomp zitten. Deze krijgt de olie door dezelfde filters als de olie voor de hefinrichting.
Probeer dus eerst eens om nieuwe filters te monteren en kijk inderdaad gelijk of de olie niet sterk vervuild is.
hoogkerk
@nhmonteur ik heb het gevonden [ het stuur probleem ] er zit een lager net onder het stuur die was stuk
+1
walker1
@hoogkerk 10 maanden aan het zoeken geweest?
hoogkerk
Ik heb de filters vervangen het heeft iets geholpen maar hij stuurt nog iets te zwaar niet meer zo erg maar het is nog niet over, iemand nog een idee , [ de hef is wel beter geworden ]
Welgerap52
Van te zachte en gladde voorbanden kan een trekker ook zwaar gaan sturen
hoogkerk
@Welgerap52 er zitten 3 spoor banden onder en zijn goed hard dus ik denk niet dat dat het is en ik heb de trekker op de krik gehad en dan vet in de nippels gedaan
+2
nhmonteur
@hoogkerk hoe zijn verder je fussees en de druklagers er van? Als deze goed zijn zou je evt druk kunnen meten aan je stuurleiding. Als deze aan de lage kant is kan het zijn dat de overdruk van je stuurmotor te laag staat, maar meestal zit het dan in de pomp.
+1
8340
Beste @hoogkerk als het uw trekkers is die u op de foto heeft staan op uw profiel kan het zwaar sturen ook wel door de voorlader komen die erop monteerd is
hoogkerk
Hoi @8340 ja het is die trekker maar de voorlader is er 2 jaar geleden voor gekomen en die heb ik er haast nooit voor zitten als ik hem niet nodig heb
hoogkerk
Het is net de aanzet bij het sturen . als je een maal aan het draaien bent gaat het goed maar bij het in beweging zetten van het stuur gaat hij even zwaar maar bij het door draaien is het goed
maar ik ga volgende week naar de dealer en laat hem doormeten
DANK VOOR HET MEE DENKEN ALLEMAAL
+1
jammermaarhelaas
Wat ook nog kan, maar waarschijnlijk heb jij dit nu niet: Er zit net onder het stuurwiel, in de stuurkolom, een kogellager. Deze wil wel eens versleten zijn, en dan iets naar onderen zakken, hierdoor loopt het stuur zwaar.
Heb dit zelf ooit gehad, daarvoor moesten toen het stuur en dat bovenste deel van de stuurkolom eraf. Dan kun je bij het lager.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 6640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0