Zetor Proxima 6441 Farmer bwj. 2010 (420 uur) - Handgas gaat na het instellen steeds een paar honderd toeren omlaag

Wanneer we het toerental, tijdens het rijden, instellen op bijvoorbeeld 2100 toeren, zakt die na enige tijd vanzelf naar bijvoorbeeld 1900 toeren.
Wanneer we de hendel bijtrekken gaat hij natuurlijk weer terug hoger in toerental. Zo ook wanneer we gas bijgeven met de voet.

Voorheen bleef de hendel vast staan thans niet meer.

Iemand een idee waar we dit opnieuw kunnen bijstellen?

Bedankt!

Deel dit topic

Reacties

cornelissen
Welk merk en type?
DBRaymond
Zetor Proxima 6441 Farmer
+1
casejxu
Rechter paneel dashboard los halen. Dan knap je de bout spannen waar de gashendel op draait😊
ZetorTwente
@casejxu Lijkt mij ook, zit bout wat aan het handgas zit even aandraaien, (niet te strak) Bij ons was hij opgegeven moment wat te strak dus gewoon iets slokker gedraaid.
Fendt926Driver
Frictie plaatje tussen de overbrenging iets versleten.
Kijken waar de stangen van het handgas lopen. Zit ergens een frictie/weerstands plaatje tussen. Die iets vaster draaien en het moet weer werken. Niet te vast draaien
casejxu
@Fendt926Driver zit onder dashboard. En een stangentje ga je niet vinden. Werkt door middel van een kabel
Wimsumar
Beste Fendt926Driver:

Quote Reactie van @Fendt926Driver:
iets versleten.

Nou, dat is dan ook nog maar héééél ietsjepietsje versleten hoor. De trekker (bwjr 2010) heeft nog maar 420 draaiuren. 😉
Fendt926Driver
@Wimsumar kan zijn dat die nieuw niet helemaal goed was afgesteld. En of het nu stangen of een kabeltje is. Bij het eerste draaipunt iets strakker zetten
geerts 88
Volgens mij zet je bij deze zetors de motor uit Door middel van de handgas 'dicht' te duwen. Dus wordt meer gebruikt dan bij andere tractors.
DBRaymond
@geerts 88 Neen, dit klopt niet! Op het dashboard bevindt zich een stopknop, daarna contactsleutel omdraaien en daarna ook nog eens de maasaskeutel van de batterij omdraaien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN