Deutz D30 - Documenten, inschrijving, keuring, verzekering

Beste,
Ik ben in het bezit gekomen van een deutz D30 uit 1962. (ooit in belgiê aangekocht)
Ik bezit geen enkel document van deze tractor, ken wel de vorige eigenaar maar deze is uiteraard niet de eerste eigenaar. Het chassisnummer is terug te vinden.
De politie is het verlies van de documenten al komen vaststellen en heeft me 2 documenten gegeven: één voor een dealer en één voor DIV. De dealer beweert dat ik deze tractor niet kan inschrijven aangezien er voor 1968 geen PVG werd meegegeven.
Wat staat me te doen bij dit alles, ik wil hem graag in het verkeer krijgen op een reglementaire manier.
Groet Luc
Geelu

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reeds volledig gerestaureerd!

Reacties

Geelu
Graag een antwoord op mijn vraag aub.
valtra1
Misschien eens informeren bij de autokeuring, lijkt mij vreemd dat je de tractor niet kan inschrijven omdat die van voor 1968 is.
mltkla
Beste Geelu
ik heb een d2505 van 1966. ik ben bij Wvt agri Aarschotsebaan 299/2590 Berlaar geweest,
en die hebben voor mij het pgv plaatje aangevraagd bij de verdeler Same Deutz-Fahr Benelux.
Als je dit plaatje hebt, moet ge met al uw papieren naar de douane gaan (div) Antwerpen.
Als alles ok is krijgt ge hier uw rose-formulier dat ge nodig hebt bij de technische controle.
mvg Marc

Als ik u was zou ik met deze mensen contact op nemen, ik denk wel dat zij u kunnen verder helpen.tel 03/500.58.36
mltkla
Beste Geelu
het is wel het PVG plaatje ipv. pgv
gr Marc
+1
Fordje6500
Verhuizen naar nederland😉
Frederick
Zelfde type trekker kopen met documenten, beide nummers uitschuren, nummer van de andere trekker in die van jou slaan, plaatje overzetten, de andere verkopen zonder documenten en die van jou keuren en inschrijven. Snelste en simpelste manier.
bas101
@Frederick dit is zeker niet de snelste en simpelste manier , de snelste en simpelste manier was geweest dat de vraagsteller (hierna te noemen Luc) een factuur uit het buitenland had aan laten maken met vermelding van technische gegevens van de tractor ( bedrag niet eens nodig) , maar omdat Luc al politie heeft ingeschakeld en deze hebben gezegd dat de B papieren verloren zijn geraakt vrees ik dat deze optie wegvalt , de snelste en simpelste manier is nu dat Luc verhuist naar Nederland of als Luc perse in Belgie wil blijven wonen dat Luc zijn tractor verkoopt en een andere weer koopt , als Luc perse deze tractor wil houden en in Belgie wil blijven wonen dan is de volgende snelste en simpelste manier om de tractor naar een ander EU land te verkopen en m daar weer terug te kopen maar nu met factuur erbij , met dez factuur toont hij aan dat hij de rechtmatige eigenaar is en kan vervolgens zo de nodige instanties langsgaan .
Frederick
@bas101 Waarschijnlijk heeft hij de tractor particulier gekocht en dan is de factuur die eigenlijk gewoon een verkoopsovereenkomst is, waardeloos.
bas101
@Frederick een verkoopsovereenkomst ondertekent door koper en verkoper is een geldig bewijs dat je de rechtmatige eigenaar bent , deze heb ik meermaals opgemaakt als ik een tractor verkocht naar D en B , daarop moet ik wel aantekenen dat dit op een briefhoofd getypt wordt waardoor een en ander wat geloofwaardiger overkomt , en deze kopers hebben daarop later het kentekenbewijs bij de tractor gekregen .
bas101
Laat Fordje 6500 mij nou de woorden uit de mond nemen .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D30 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!