Fiat 450 - dubbele koppeling

Wie weet waar je de dubbele koppeling van een fiat 450 kan bijregelen ,krijg de aftakas er niet meer in,misschien aan dat plaatje opzijds of zo ?
waar en hoe ook ? Waar zijn de kenners?

Deel dit topic

fiat 666

Reacties

steyrdriver
Ik heb hier wel een boekje liggen voor onze 450. misschien staat het daar in. ik zal vandaag eens kijken.
takeuchipower
Kun je hendel voor het inschakelen niet volgen mischien zit er wel ergens een stelbout
guy
Mijne gebuur kan dat goed regelen Jan, ge zou hem eens moeten brengen he 😛
fiatfan
Ik heb mijn UTB zojuist weer in elkaar gezet. bedoel je met een dubbele voetkoppeling, of met een aparte handkoppeling? als je die bedoelt met een dubbele voetkoppeling heb je 2 typen. bij het type met 1 versnellingspook kun je het plaatje opzij open maken. je kunt de trekker in zijn hoogste versnelling zetten en steeds duwen zodat het stelschroefje bij het dekseltje komt. er zitten 3 stelschroeven. de opening mag max. 1,5 mm zijn. dus met sleutel 12 de contramoer losschroeven. met sleutel 10 het boutje iets inschroeven, en dan met sleutel 12 de contrmoer weer vastzetten. als dit gedaan is moet hij het doen. vaak komt het voor dat de gehele koppeling vet is, omdat de smeernippel opzij teveel word gesmeerd, zodat het slangetje kapot gaat, waardoor het hele koppelingshuis vet wordt. dan kun je overwegen om de trekker eens te splitsen en alles eens schoon te maken, eventueel versleten koppelingsplaatjes vervangen. als het niet lukt stuur maar een pb tje, dan zal ik nog even een detailfoto maken van de mijne. (ligt nu nog half uit elkaar)
jelle algera
Die van mij wou eerst ook niet ,maar dat kwam omdat ik de koppeling niet ver genoeg in trapte je moet hem helemaal intrappen eigenlijk met de hak want anders dan zit je voet in de weg.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!