Illustratie van:

Ford 3600 - olie verversen

Ik ben sinds kort de trotse bezitter van een Ford 3600, maar kan iemand mij a.u.b. vertellen welke olie ik het beste kan gebruiken voor de diesel-motor en de versnellingsbak/hefinrichting.

Deel dit topic

Reacties

Remi_91
Motor gebruiken wij altijd 15-W40

Versnellingsbak enz weet ik niet uit m'n hoofd, van Total hebben wij iig Dynatrans, maar de verdere cijfers er achter weet ik niet.
jd user
Die fordjes kun je wel goedkope olie in doen,want ze verbruiken altijd olie.Je moet bij een ford en new holland altijd oliepeilen voordat je ermee aan de slag gaat.Je zal de eerste gebruiker niet zijn waarbij de motor vastgelopen is.
ranchtractor
Het is me nog niet geheel duidelijk wat voor olie ik nou moet gebruiken voor de versnellingsbak / hekinstallatie. Kan daar ook 15-W40 in of is dat niet aan te raden. En wat dan wel????
guy s
Ik denk niet da je motorolie in je versnellingsbak moet doen. waarschijnlijk moet je transmisieolie in de versnellingsbak en hydroliek olie in de hefinstalatiemoet doen. maar dat kan je het beste bij een dealer gaan vragen.
jd user
Gewoon 10 W40 olie erin doen.Kan ook in de achterbrug.Heb je maar één soort olie nodig en vergissen hoeft dan niet.Ik gebruik bp terrac super universal 10 W40.Die is super goed!!En is ook qua prijs wel redelijk.

succes ermee
Jos van Kooten
Voor de motor kun je het best 15W40 gebruiken voor normale omstandigheden, inhoud blok 5,5 ltr (zonder filter) inhoud filter 1 ltr.
De versnellingsbak mag je geen motorolie gebruiken, deze is te dun en geeft te weinig smering, hiervoor speciale versnellingsbakolie gebruiken 80W90 (bij je LMB verkrijgbaar) inhoud bak 11,5 ltr.
Voor de hefinrichting en hydrauliek alleen speciale hydrauliekolie gebruiken, bijvoorbeeld Agrifluid HT van Kroon olie (goed en goedkoop).
Hopelijk kun je zo weer even verder.
+1
ranchtractor
Hartelijk dank voor alle reakties. Zij er nog andere tips, dan hoor ik ze graag.
Fordvssn
Hoi ranchtractor,

ik gebruik voor mijn 4600 achter in de achterbrug 15 w 40, dit kun je ook zo halen bij de action en is veel goedkoper. je moet dan de bout achterop los halen en bijvulen.
dit is automatisch de versnellingsbakolie, hier gaat niet zoveel in had ik me ook op verkeken liter of 6 a 7.

in de stuurbekrachtigingspomp kun je atf olie gooien, over de motorolie weet ik niet wat daar in gaat.

groet, daniel
4130
Kijk op www.kroonoil.nl en op lanbouw of tractoren klikken en je kunt de 3600 er tussen vinden.( kroon-oil.com/nl/producten/…) Ik gebruik voor mijn Fords gewone 10W30 motorolie en deze zou inderdaad ook in de transmissie en achterbrug mogen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
741