Illustratie van:

Case International 1455 XL - Koppeling blijft 'hangen' bij wegrijden

Hallo,
Ik heb sinds een paar weken iets opgemerkt bij mijn 1455XL.
Als ik wegrijd gaat hij makkelijk door de vloeistof koppeling heen. Dus komen er toeren bij maar gaat hij niet ineens harder.
Als ik dan mijn toeren weer laat zakken, pakt hij hem weer zonder probleem op. Hij trekt goed,schakelt goed. Wat kan dit zijn?

Deel dit topic

Reacties

dendeze
Heb je nog vrije speling op je koppelingspedaal?
Indien ja zal de koppelingsschijf versleten zijn.
Best is dan deze zo snel mogelijk te vervangen anders raken vliegwiel en drukgroep ook nog beschadigd.
Vervang dan ook het druklager.
michel-poot
@dendeze als hij geen vrije speling heb? En toevallig een idee hoe het kan komen?
valmet6400power
@michel-poot
Hoeveel uur staat erop?
michel-poot
@valmet6400power zoiezo 1 keer rond hij staat stil op 112 uur en heb zoiezo bij ons al iets van 2 a 300 uur gelopen dit jaar het is gekomen bij het beregenen
Wimsumar
Beste Michel-Poot:

Quote Reactie van @michel-poot:
beregenen

Of het nu aan het CASE-I.H.-merk ligt of aan genen van een beer, zo'n 1455 is natuurlijk beresterk. Ik vermoed dat de trekker daarom voor de regeninstallatie heeft gestaan op de 1.000-toeren aftakas bij laag (1.000) motortoeren. Hierbij heeft de vloeistofkoppeling schade opgelopen door te langdurig te veel slip. Mooi berekloten.
michel-poot
@Wimsumar nope dat was me al verteld dus netjes op de 540 gehad bij ongeveer 2000 motor toeren maar weet je ook wat er kapot kan zijn?...
Wimsumar
Beste Michel-Poot:

Quote Reactie van @michel-poot:
netjes op de 540

In dat geval dan gaan mijn verdenkingen naar een doorslippende rij-koppelingsplaat.
Controleer eerst de vrije slag van het koppelingspedaal en/of stel deze weer af. Naarmate de koppelingsplaat slijt wordt de vrije slag van het pedaal kleiner. Als er geheel geen vrije slag meer over is kan de plaat doorslippen.

P.S.: Gaat de bediening van de koppeling door middel van een kabel? Dan zou een rafelige kabel het kunnen verhinderen dat de koppeling voldoende terug kan gaan.
michel-poot
@Wimsumar bedankt ga er morgen naar kijken en proberen te maken anders word het een duur grapje vrees ik.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1455 XL en hebben de trefwoorden versnellingsbak en koppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!