Mc-Cormick D 439 - Tandwiel brandstofpomp goed zetten

Ik ben bezig met het monteren van de distributietandwielen van de motor van mijn D439.
Volgens het werkplaatshandboek moet het merkteken op het tussentandwiel gelijk staan met het merkteken "DGD" op het tandwiel van de brandstofpomp. Bij nieuwe modellen zou er ook sprake zijn van een merkteken "4". Op mijn tandwiel staan vier merktekens: "3M", "4M", "4A" en "3A". (Zie foto). Ik ga ervan uit dat ik 4A of 4M moet kiezen? Welk is het juiste?
tffkab

Bijlages

(klik om te vergroten)

Timing tandwiel brandstofpomp Mc Cormick D439

Reacties

Wimsumar
Beste TFFKab: De 3 of 4 verwijst naar 3- of 4-cilinder motor. De letter A of M heeft te maken met het type brandstofpomp.

Lees meer in onderstaande topic:

tractorfan.nl/topic/72571/

Klik door op de naam AlbertMC (laatste reactie) en ga naar zijn fotoboek. Klik op de afbeeldingen/scans van het werkplaatsboek voor nadere omschrijving.

Of zie hieronder de scans:mestyle
Zo uit het hoofd. volgens mij de 3 cillinders merktekeb 3 4 cillinders merk teken 4
tffkab
@Wimsumar , bedankt voor de info. Mijn werkplaatshandboek is van de DGD tot de D430. Dit hoofdstuk lijkt opnieuw geschreven te zijn voor de D439 met A en M brandstofpomp.

Nu is natuurlijk de vraag hoe je te weten komt welke pomp je hebt. Op het typeplaatje staat PES 4 M 6C42073 IS35W. Ik ga er dus van uit dat het een M pomp is.
Wimsumar
Beste TFFKab:

Quote Reactie van @tffkab:
PES 4 M 6C42073 IS35W

In het onderdelenboek (zie onderstaande link, pdf pagina 92) staat bij de brandstofpomp voor de D-439 "iets wat er op lijkt": PES 4M 65A 420/3 LS 35W (!).
Navraag naar "A" of "M" lijkt me erg invol.

drive.google.com/file/d/…
tffkab
@Wimsumar bedankt voor het onderdelenboek. Bij D430 en andere oudere 4 cilinders staat een "PES 4A" pomp, bij de D439 "PES 4M". De letter na de "4" slaat dus op type pomp. Mijn D439 heeft een M pomp.
Wimsumar
Beste TFFKab:

Quote Reactie van @tffkab:
De letter na de "4" slaat dus op type pomp.

Fijn dat het toch weer met zekerheid besloten kan worden. 👍
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!