Iseki TS 1610 - Iseki tx 1500f VS iseki TS 1610f

Ik heb momenteel een iseki tx 1500f waar ik al jaren lang plezier van heb.
nou kan ik hem inruilen tegen een iseki TS 1610f. met als reden een iets sterkere tractor dacht ik. maar nu blijkt dat deze iseki zelfs 2 pk minder heeft dan de mijne.

weet nu niet helemaal goed wat ik moet doen. moet ik em inruilen of ga ik er dan alleen maar op achteruit.
ben benieuwd naar jullie reacties.
isekitx1500

Bijlages

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

Reacties

Kubota
tractordata.com/farm-tractors/006/…

tractordata.com/farm-tractors/006/…

17pk tegen 16pk, de TS1610 heeft iets meer keuze in versnellingen, 3 groepen met 1,2,3,R.
Verder weinig verschil, de TS1610 is wel wat zwaarder. Wil je echt een upgrade kan ik een type met hydrostaat aanbevelen.
erik9831
@Kubota en als het voor freeswerk is, dan raad ik het echt wel af een hydrostaat.
Kubota
@erik9831
Kan je dat verder onderbouwen?
erik9831
@Kubota ja dat kan ik ...

Ik heb zelf een hydrostaat gehad en hiermee kan je naar mijn mening geen degelijk freeswerk mee afleveren. Met een handgeschakelde zet je hem gewoon in die bepaalde versnelling, handgas op 540 toeren en gaan met een constante snelheid. Met een hydrostaat zit je altijd sneller of trager te gaan.
Kubota
@erik9831
Welk merk en type is dat geweest?
Ik heb daar namelijk een "cruise-control" hendel voor. Dit is op een John deere (met yanmar motor) en dat is niet eens de jongste.
Paardekracht
Ik heb zelf een TS1610 2wd en heb niks te klagen over de pk's voor zaken als een maaidek en het trekken van een aanhanger. Hij lijkt me iets groter dan de TX. Denk bij de vergelijking tussen de twee verder dat beschikbaarheid van spareparts bij uw TX beter is.
Yanmarthomas
@Paardekracht is veel groter heb ze alle 2 gezien
Gust Daneels
Je weet wat je hebt aan je eigen trekkertje waar je al jaren plezier aan hebt, ik zou houden wat ik heb als je die andere trekker niet goed kent, dat is mijn gedacht he.
Wimsumar
Beste IsekiTX-1500: Wat doe je nog meer met de TX1500 anders dan in onderstaande link en waarvoor denk je dat de TS1610 meerwaarde heeft?

tractorfan.nl/picture/817154/…
Yanmarthomas
Iseki tu 1500 of 1600 ofso zijn ook goede trekkers als je een luxere wil zou ik voor een iseki tl serie gaan branstof meter warmte sensor gierings etc
Yanmarthomas
En waarom heeft ie 2 pk minder de tx heeft 15 op de aftakas en de ts 16 1 pktje meer
isekitx1500
Aan de ene kant denk ik ook dat ik moet houden omdat ik weet wat ik nu heb. Aan de andere kant loop ik wel geregeld te tobben met zware karren zand enz. Waar hij eigenlijk te licht voor is. Vandaar de gedachte van een iets zwaarder model
yoohan
@isekitx1500
Ik heb geen ervaring met een tx1500. Wel met een TS1910 veel ervaring (bijna zelfde als TS1610). Maar daar kan je niet snel een buil aan vallen, trekkertjes zijn zeer sterk. Tuurlijk moet onderhoud dan wel redelijk zijn. Hoop versnellingen en iets meer eigengewicht, dan krijg je bijna alles wel van z'n plek af 😄
isekitx1500
Daar gaat het me vooral om, voor dingen zoals maaien/ bloten, kunstmest strooien enz. is ie prima. Het komt alleen regelmatig voor dat ik met zware karren door mulle grond moet. En het hefvermogen vind ik wel tegenvallen. Iemand enig idee hoeveel je kunt tillen met een ts 1610?
Paardekracht
400kg volgens de manual, maar ik kan me vergissen.
Yanmarthomas
@Paardekracht nou 400 morgen niet overmorgen niet en dan nog niet met 10 gewichten voorop van 50kg perstuk mijn iseki tu 1500 kan max 200 zonder frontgewichten maar dan steigert ie wel dus ik denk een ts max 220-230
Paardekracht
@Yanmarthomas

(klik om te vergroten)

Paardekracht
@Yanmarthomas ik denk dat u gelijk heeft! 250kg heffen en 500kg trekken bleek uit de manual.
Yanmarthomas
@Paardekracht dacht ik al en 250 op de gunstigste positie denk ik denk een kilo of 220 dat ie kan hebben
Yanmarthomas
@Paardekracht en je hoeft geen u te zeggen hoor ik voel me oud 😀
Wimsumar
Beste Paardekracht:

Quote Reactie van @Paardekracht:
250kg heffen...... bleek uit de manual.

Dat is de maximum hefcapaciteit van de (docking) loader, ofwel, van de voorlader!

De (achter) hefinrichting staat in de manual als "3-point hitch", of, "3-point lift, of, hydraulic linkage (rear).

(Vermoedelijk toch de 400 kilo maximum, of meer hefvermogen, die je al noemde).
Yanmarthomas
@Wimsumar 400kg haal je nooit
+1
Wimsumar
Beste Yanmarthomas:

Quote Reactie van @Yanmarthomas:
400kg

Het is een 'theoretische' maximumwaarde gemeten en opgegeven door de trekkerfabrikant. Het is een (maximum) waarde van het hefvermogen gemeten aan de hefarmuiteinden.
Met voldoende frontgewicht aan de trekker en een topstangverbinding die evenwijdig (of afloopt) aan de onderste hefarmen kun je in de buurt van dit maximum komen.
Yanmarthomas
@Wimsumar dat klopt en 400 in de makelijkste positie al hang je er wat achter wat naar achter leunt is het met 200kg al gedaan
Yanmarthomas
@Wimsumar maar dan is het beter om een zwaardere trekker te kopen als met vanalles te liggen klooien denk ik dan
Paardekracht
@Wimsumar die manuals staan vol met de meest krankzinnige details. . . Behalve de praktische dingen die de topic starter wil weten 😄
Yanmarthomas
@Paardekracht en op al die isekis tot 1700 serie zitten de zelfde oli pompen en hef op dus ze kunnen allemaal het zelfde tillen
yoohan
Onze ts1910 tilde vroeger met palletlepels pallets gegaasde kluiten op van 400 kilo
Wel met ingekorte trekstangen, hydro topstang en 50 kilo frontgewicht.

Je moest dan eerst de hydro topstang uitschuiven zodat de pallet achterover ging, dan de hef omhoog en dan de topstang weer in, andersom ging niet 😄 Is niet helemaal zoals het hoort, maar werkte wel.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Iseki TS 1610 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!