Illustratie van:

Ford 3055 - Ford 3055 toeren teller

Hallo

Ik heb een ford 3055 en een poosje terug hield de olie druk meter er mee op als ik hem op contact zet gaat hij gelijk naar het rode. Nou vind ik dat niet zo erg maar nou sinds vanochtend houd de toerenteller er ook mee op halve wege de rit ging hij van 2200 toeren naar 0 en daar blijft hij ook opstaan.

Wie weet hoe dit kan? Ik hoor graag van jullie

Deel dit topic

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Wanneer je de toerentellerkabel bij de dynamo los schroeft en dan aan het vierkante pennetje van die tellerkabel draait met de hand, dan moet de teller een stuk los komen, doet ie dat?
Is dat vierkant nog wel goed vierkant? Draait de aandrijving van de tellerkabel aan de dynamo wel als de motor loopt?

Weet je wel zeker dat je een oliedruk meter hebt? Is dat niet de dieselolie niveaumeter?
Hielko1

(klik om te vergroten)

De rechter als ik hem op contact zet dan gaat hij gelijk naar rood en dat was niet zo
+1
jammermaarhelaas
Ja, dat is de temperatuur meter. Ik weet zo vanaf hier niet wat daarvan de oorzaak zal zijn, maar je zou de kabel bij de sensor (voor in de kop van de motor) kunnen controleren (of hij er nog op zit en contact maakt), kunnen kijken wat er gebeurd als je hem er af haalt en dan de sleutel op contact zet. geeft dit geen verschil, dan even de 4 schroeven op de hoeken van het dashboard losschroeven en het dashboard naar voren halen, en even kijken of de kabels aan de temp. meter allen nog aangesloten zitten (ook de aarde kabel nakijken).
Helpt dit allemaal niet dan is er kans dat de sensor kapot is. Deze geeft bij koude motor een andere weerstand dan bij een warme motor, dit zou je ook nog na kunnen meten (natuurlijk wel eerst de motor af zetten alvorens je de multimeter pen op het contact van de sensor zet, de ventilator, v snaar en waterpomp zitten erg dicht bij!).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3055 en hebben de trefwoorden ford en toerenteller geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!