Nachtelijke stunts met een graafmachine

Kraan drukt beammen om 03-07-2010 | 12:53

Oan de dyk tusken Bitgum en Bitgummole binne freedtenacht fjouwer grutte beammen omdrukt mei in kraan. In fytser seach se sneon oer it fytspaad lizzen. De kraan stie parkeard omdat der oan de dyk wurke wurdt. De kraan is neffens de plysje mei in falske kaai start en doe brûkt om de beammen te fernielen.

De eigner fan de kraan seit dat de kraan allinne troch ien mei ûnderfining te starten en te betsjinjen is.
De beammen binne yntusken troch de gemeente en de eigner fuorthelle. De plysje is op syk nei tsjûgen.

vertaling:

kraan drukt bomen om

Aan de weg tussen Beetgum en Beetgumermolen zijn vrijdagnacht vier grote bomen omgedrukt met een kraan. Een fietser zag ze zaterdag over het fietspad liggen.
De kraan stond geparkeerd omdat ze aan de weg bezig zijn daar. De kraan is volgens de politie met een valse sleutel gestart en toen gebruikt om de bomen te vernielen.

De eigenaar van de kraan zegt dat de kraan alleen door iemand met ervaring te starten en te bedienen is.

De bomen zijn ondertussen door de gemeente en eigenaar weggehaald. De politie is opzoek naar getuigen.

Het gaat hier om een Liebherr 914 die
is gestart door iemand met ervaring en die in het bezit is van een liebherr sleutel. Ook moet hij net weten waar het massaslot en derg. zit.

apart apart

Deel dit topic

Reacties

Oosterink
Jammer dat je niet gewoon je spul kunt laten staan snachts
eddie
Excuses 😃
GijsMF
In de Polder waren ze kranen aan het slopen geweest, wegwerkers hadden de kranen al bij mijn stageboer op het erf gezet puur doordat mensen niet met de klauwen van andermans grij af konden blijven...
wouterk
Er moeten wel getuige zijn geweest, zo'n kraan maakt toch geluid.. het is immers geen mini..

En een boom druk je ook niet om zonder dat iemand dat hoord of ziet, lijkt me.
grondverzetter
Tja, baldadigheid van tegenwoordig
tractorquintentje
Hier is ooit een bulldozer (=shovel) gestolen, eerst hadden ze hem gestart, buitengereden om vervolgens een grote lading zand weg te halen van een akker (van het slachtoffer) en in een rivier te kappen... Daarna hebben ze hem gewoon gestolen...
HaraldCASE-IHfan
HENDRIK! Blief nou es van die mooie kranen af!
walker1
En hier in de buurt is een JD 7810 gestolen dit weekend.
vastgereden.nl/mediabase/image/…
Johnie-Power
Tis ook een beetje stom van liebherr (nietalleen hun maar ook alle andere merken) dat ze op elke machine de zelfde sleutel hebben, Ik heb ook een liebherr sleutel en kan er elke liebherr met starten ...
HekmanCase
Tja kreeg vorige week op school les van over en op een liebherr, dusja ik stel het soma aansprakelijk voor medeplichtigheid 😛
Oosterink
Is die grote van van huet gestolen ja ??
MartinClaas
Ik lees het ook net idd:O Wist ik helemaal nix van, nix van gehoord op het werk...
walker1
JD heeft ook alles dezelfde sleutel. heel veel machines met een kubota motor ook.
jumpforjoy
Heeft die kerel geen miserie met een van zn werknemers en wil die wraak nemen? of een concurerend bedrijf?
fendtjuh
Zoiets zou je haast denken ja.

Apart verhaal weer. Zou goed wezen voortaan overal dik stroom op te zetten of een doberman rondjes om zulke dingen te laten lopen.

Wordt achterlijk veel vernield van machines die langs de weg staan. Ramen ingooien, zand of suiker in de gasolietank enz.
fendt-412
Bedrijf waar ik nu loop hebben een kraan midden in een dorp laten staan bij een rioolklus, is er een jongetje zo leuk geweest om met klei en stenen op de kraan te gaan tekenen. Wordt straks in de bouwvak helemaal overgespoten.
Is wel eens zo gek geweest dat ze elke avond de kraan mee naar de loods namen, ze moesten een vijvertje dempen, waren omwonenden het niet mee eens. Kraanmachinist was doof, zag op den duur verf van de giek afspatten. Bleek dat er iemand met een buks op de kraan/machinist aan het schieten was. Zal je maar overkomen!

Kom je sochtends op het werk en willen alle trekkers niet starten, blijken alle accu's weg te zijn. En die zitten aardig goed verstopt bij fendt trekkers. Er wordt wat afgeroofd. Alles wat los en vast zit wordt meegenomen, lasers enzo zijn ook erg gewild.
fendtjuh
Stel idioten, eigenlijk zou je zulke mensen de handen af moeten hakken net zoals in de middeleeuwen, kunnen ze nooit meer stelen 😃
grondverzetter
Haha Harald, waarom moet ik dr afblijven..

zo kom ik niet aan mn draaiuren toe ja 😛

achjaa.. das met alle merken zo, fendt sleutel past op Fendt, New-Holland TVT, Ahlmann, Atlas, sommige hitachi's,
jumpforjoy
Ja, maar ze mogen er wat strenger op zijn. voor vandalisme en dergelijke mag je de dag erna weer gaan verder 'spelen'. toch niet normaal.

@fendtjuh: idd, dat ze zo maar iets doen. ze zullen niet meer stelen,.... . En hoe zit het dan met de mensenrechten, tjah, dan hadden ze hun fikken maar thuis moeten houden. elke misdadiger moesten ze vogelvrij verklaren. dwz. als hij een voet op straat zet en iemand maakt em af wordt die iemand daar niet voor vervolgd 😃 😃 fikke thuishouwe dus.
riverside
@grondverzetter, hoe weet jij dit allemaal:P
tractorquintentje
Voor een inter hej nog niet eens een sleutel nodig 😃
schroevendraaier volstaat 😛
basstompwijk
Ze waren hier in de buurt een hele nieuwe wijk aant maken hier werd snachts door de weeks of int weekend gewoon gespeeld met die dinge op ten duur werd alles gewoon maar weer meegenomen naar huis
sta hier niet echt van te kijken
tractorquintentje
Tegenwoordig verschiet ik bijna nergens meer van 😛
RooieRood
Tuuk vervelend dat er door iemand aan de kraan is gezeten.., maar zover ik kan lezen is der geen schade. nouja behalve de boompjes dan.., maar ze zullen niet voor niets precies die boompjes omgedrukt hebben 😉
fendtvariopower
Ik kan met de liebherr sleutel
de fendt ook starten en andersom ook . maar dat ze tegenwoordig nergens meer vanaf kunnen blijven :S
cih1056xl
Onze inters 633 ken je ook allebei met dezelfde sleutel starten 😃
ook zo gek
grondverzetter
@ riverside, hoe ik wat weet ? dit van die kraan of van die sleutels ?
Fokke
Die bomen zullen wel in de weg gestaan hebben :lol:, anders is 't jammer van de tijd die erin zit 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
3