Mijn zitmaaier start niet na vervangen startmotor

Ik heb vandaag mijn startmotor (Briggs) vervangen. Nu start hij niet meer.
Er hangt wel een rode draad los waarvan ik me niet kan herinneren dat ik hem van de oude startmotor heb afgehaald.
is dit wellicht het probleem? en zo jaar, waar moet die in vredesnaam aan. ik kan geen verbinding vinden waar hij mogelijkerwijs aan zou moeten sluiten.
help!
danny-floren

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

old man jose
Als je een start poging doet is er dan spanning meetbaar op deze rode draad??
+1
Wimsumar
Beste Danny-Floren: Rode draad door jouw topicvraag is natuurlijk het wel of niet draaien van de startmotor bij een startpoging.
IHCparts
@Wimsumar volgens mij zit er bij Danny een draadje los..
+1
IHCparts
Maar nu serieus, dat zou er best iets mee te maken kunnen hebben. Zoals José zegt, zoek eens wat de draad doet, wanneer er spanning op staat. Gezien de draaddiameter lijkt het me niet de voedingskabel vanaf de accu, maar het zou wel de schakeldraad vanaf contactslot naar relais kunnen zijn.
danny-floren
Het lijkt inderdaad een draad vanaf het contactslot. De (start)motor geeft geen krimp bij het starten (totaal dood). maar waar zou deze draad aangesloten moeten worden. iemand enig idee?
@danny-floren
Waarom is de startmotor vervangen? Of was het probleem juist dat de zitmaaier niet wou starten?
Ik krijg het idee dat je startrelais het begeven heeft. Ik weet niet precies wat voor Mtd je hebt, maar vaak zit het startrelais bij mtd's onder het plaatje waar de schakelhendels in klemmen.
Zover ik weet heeft de startmotor alleen maar één dikke rooie draad, en 2 boutjes waarmee je hem vast zet. Volgens mij gaan die andere twee draadjes, een rooie en een gele (of witte) naar het vliegwiel, daar zit een soort lichtspoel.
Henk E
Als er spanning op komt als je de sleutel omdraait in de startstand dan zal er toch ook ergens een startrelais op moeten zitten. Mijn gedachte is dat die daar op moet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!