Case 1455 XL - voorwielaandrijving 1455

De tandwielbak van de voorwielaandrijving aan de zijkant van de versnellingsbak van m'n 1455 jankt, nu hebben we die bak helemaal uit elkaar gehad, en lagers die wat minder leken vervangen, maar nu jankt dat ding nog, terwijl we er eigenlijk niets verkeerds in gevonden hebben.
Als ik de aandrijfas er af heb jankt hij niet, in of uitgeschakeld maakt niet uit.
Iemand een idee waar dit aan kan liggen?
Ook vraag ik me af of ik de juiste bandenmaten wel heb, dit heeft geen invloed als ik de voorwielaandrijving uit heb, maar wil het toch even uitsluiten. Ik heb achter 710-70-R38 en voor 620-70-R26. Zou dit ook kunnen met het oog op voorloop enz.

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

ValtraStisch
Weet je wel zeker dat hij de 4wd uitschakeld?
Ja, 4wd schakeld ook echt uit.
Machineman
Gaffels aandrijs-as in hetzelfde vlak?
Ja,de gaffels van de aandrijfas zitten recht tegenover elkaar.
caseih1455
Denk dat het toch met de bande keuze te maken heeft in verband met voor- naloop van de voor wielen dat die sneller of langzamer draaien

Probleem al opgelost van de vrije retour ?
jonhdeere7430
Is da als je rustig of hard rijd wand als je hard rijd doed ie da wel vaker
Als ik de voorwielaandrijving uit heb, kan dat van die banden nooit invloed hebben dacht ik, misschien kan dat wel een oorzaak zijn van dat janken.
Vrije retour heb ik nog niets weer aan gedaan, ik dacht dat ik de 4wd zo weer klaar zou hebben, en dan kon ik daar zo mee verder. Maar dat loopt een beetje tegen..
mickheijboer
Maak het ook uit kwa snelheid die je rijd ? Doe hij het alleen boven de 30 km bijvoorbeeld ?
arne
Ja als je 710 70 38 hebt moet je of 600 65 28 of 540 65 r 30 hebben das de normale maat van de banden voor dus denk dat het daar groten deels aan ligt
Met hard rijden begint het, en dan echt verschrikkelijk janken, ik durf hem zo niet volgas te trappen.
arne
Nou janken doen ze allemaal wel is het niet de singro messen versleten dan beginnen ze ook te janken teminste dat deed die van mij wel
mickheijboer
Ben bang dat je aandrijf as toch niet klop ik heb dat ook gehad toen zat hij maar 1 tand verkeerd
arne
Ja dat kan ook kruizen moeten in 1 lijn staan van de voorste en onder de cabine
mickheijboer
Als je de as los heb en je hoor dan niks kan het lijk mij geen singromes zijn. Er staan twee kleine streepjes op de kardan as daar moet hij recht voor staan.
mickheijboer
Banden kunnen het volgens mij ook niet zijn want mijn voorbanden zijn maatje te klein voor de achterbanden en daar jank hij niet op
caseih1455
Had nog een foto voor je van de vrije retour zie tractorfan.nl/pictures/type/…

Banden denk ik wel oorzaak van het janken. voorloop weet ik niet hoe het zit met die banden misschien wel te meer voorloop maar weet dat ook niet precies. een 540/65R30 is meest voorkomende band bij die maat achterband. 540/65r30 heeft een grotere omtrek dan een 620-70-R26.
tractorliefhebber
Jankt hij ook als je de voorwielaandrijving op straat aanhebt?
956xlpower
Bandenmaat maakt nix uit, ik heb nu 650/65 r42 achter en voor 480/70 r28. Die verhouding klopt ook niet. Daarbij een 14 wordt geremt op de aandrijfas en dan maakt de verhouding niet uit, is wat anders als een voorwielaandrijving ingeschakeld wordt om te remmen, bij veel trekkers het geval is.
international-633
Als je in het gras rijdt, kun je dan ook zien aan de sporen dat de voorbanden sneller of langzamer gaan?
old man jose
Meestal bij jankende aandrijvingen zoek je het bij de bandenmaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tractorliefhebber
Man hou toch eens op met al die overdreven uitroeptekens en vraagtekens.
1246 844-s
Als je de 4wd uit heb staan zoals het hier gezegt word maakt t geen f**k uit hoe groot of klein je voorbanden zijn als die jankt. daarom is het nu inderdaad de vraag wat t dan wel is,
Husqvarna
Ook niet dat lager op die lange aandrijfas van tussen bak naar vooras? Ik weet trouwens niet hoe dat bij een 14 zit, maar is misschien dat koppelstuk bij de vooras versleten dat de as naar achter schuift de tussenbak inschuift en daar herrie gaat maken?
En als je in het land rijd maakt ie dan ook zo;n herrie?
JOHNDEEREBOERTJE
Die banden maken niks uit zolang de 4WD uitgeschakeld is.
Al zou het aan de banden liggen dan zou deie aleen iets eerde of later beginnen te janken.
driessie
Heb je tandspeling tussen het tussentandwiel van de 4wd aandrijvingspot en het tandwiel in de transmissie hier zijn grote shimmen voor om dit af te stellen meestal hoeft er niks tussen heb nog wel een paar shimmen liggen
mickheijboer
Ik heb vandaag aan iemand gevraagd die de kwaal ook had en daar was het een lager in de vooras. Het leek bij hun dat uit de achterbrug kwam maar was puur in de vooras.
Ik heb vandaag nog eens goed gecontroleert, maar de kruisjes zitten toch echt recht tegenover elkaar, het zijn de synchromesch ringen ook niet, want als ik die hele aandrijfpot er voor weg haal en een vlakke plaat voor het gat schroef is al het gejank weg.
Zit ook geen speling op de tandwielen enz, we hebben een paar lagertjes kunnen vinden die iets minder waren, daar hebben we nieuwe in gezet.
En Mick, het lijkt me ook sterk dat het toch de vooras is. Als ik de voorwielaandrijving uit heb wordt er vanaf de versnellingsbak niets aan gedreven, en het draait ook als ik die hele pot eraf heb.
Ik zit zelf nog te denken aan het lamellenpakket, die hebben we niet helemaal uit elkaar gehad, als ik een beetje aan de hendel van de 4wd trek verandert het gejank ook. Ik denk dat ik de pot er nog maar eens weer afhaal.
Iedereen alvast bedankt voor het meedenken, meerdere reacties zijn natuurlijk altijd nog welkom.
driessie
Ik heb er nog 1 van een IHC 1046 is een keer een lager uit gelopen dus als je wat nodig hebt misschien kan je er wat mee is wel het zelfde geloof ik
casekoen
Tussen versnellingsbak en 4WD bak moet je soms opvulschijven plaatsen om de tandweilspeling aante passen, heb je er mss schijfje te weinig tussne gestoken ofzo en dat er te weinig tandwielspeling is ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
29
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
6