Mc-Cormick D 324 - Waterpomp lekt

Hoi,

Uit de waterpomp van mijn D324 lekt water.
Weet iemand wat de oorzaak kan zijn en wat ik er tegen kan doen.

Zou het mischien een pakking of keering kunnen zijn, of is de pomp gewoon kapot?

Alvast bedankt

Deel dit topic

BartM

Reacties

ha189
Normaal pomp defect, of revisie set of nieuwe pomp,
advies nieuwe pomp weinig duurder dan rev set. en dan wil er ook nog wel eens wat knappen, en moet je alsnog een nieuwe kopen.
Wimsumar
Beste BartM.: Als er geen/weinig speling op de pompas zit, is een STOP-A-LEAK poedercapsule te proberen ( een rauw ei kan ook).
Vermoedelijk wordt de trekker alleen wat hobbymatig gebruikt(?) en als bovenstaande advies werkt is het raadzaam de thermostaat te verwijderen zodat de motor niet heet kan worden, daarbij ook de radiatordop zodanig demonteren dat er geen druk meer op het koelsysteem kan komen.
Informeer eerst naar de prijs van een nieuwe pomp.
renejuh
Gewoon een nieuwe ik heb vorig jaar de mijne vervangen nieuwe waterpomp koste toen 125 euro en dan is het meteen goed
tractorliefhebber
@ Wimsumar het spijt me wel maar dat is toch wel het meest beun de haas advies wat je maar kan geven.
BartM
Hoi,

Bij "histoparts.nl" kost een waterpomp ongeveer 60 euro exclusief btw.

maar hoort daar nog een pakking tussen of niet?

K hoor te wel

bedankt
tractorliefhebber
Ja hoort een pakking tussen ja maar die zit er meestal wel bij.
renejuh
Ow wij hadden hem toen bij de case dealer gehaald
Wimsumar
Beste BartM.: Als de I.H.C.324 uw troetelkindje is, dan is die +/_€ 60,- welbesteed. Is de trekker voor de verkoop, dan net zoveel eieren erin tot ie dicht is 😃
takeuchipower
Dus kooop nooit een tekker bij wimsumar 😉
tractorliefhebber
Das wel goed advies ja.
Tom VB
Werkelijk waar reageer dan niet. Ga thuis lekker zelf eieren koken...
bertus844s
Wimsumar ik denk niet dat de pomp daarmee dicht gaat. De pomp heeft een mechanical seal en zal met eieren en stop leak producten echt niet dicht gaan. Daarom beter om niet van deze "adviezen" te geven. Nieuw pompje is vaak het best en soms zelfs goedkoper dan revisie.
Wimsumar
Beste Bertus844S e.a.: Natuurlijk u heeft gelijk, met mijn onorthodoxe adviezen "moet je wel weten wat je doet". Anderszijds, onduidelijk is wat er met de M.C.324 wordt gedaan. Indien voor verkoop dan zet je er geen nieuwe waterpomp op als dat niet nodig is. Indien alleen "toeristische blokjes om" wordt gereden, demonteer dan de pompas en de pompschoep en las het gat dicht. ( ook de thermostaat eruit.) De koelvloeistof "jaagt" door het temperatuurverschil wel via de radiator in 't rond. Een korter V-snaartje naar de dynamo en klaar. Met wat creativiteit is veel te besparen en 't is hartstikke leuk. 😃
AANVULLING: Bovendien, gerepareerd op de laatste wijze gaat het NOOIT weer kapot!
tractorliefhebber
Jemig he hoe kom je erop as eruit en dichtlassen enz. Zoals al eerder gezegd je kunt bij jou beter geen trekker kopen. Ook al verkoop je het ding dan ga je toch niet zoveel onzin uit halen om hem te laten rijden? Voor 6 tientjes heb je een nieuwe waterpomp daar kun je toch niet voor gaan lopen kloten.
Tom VB
Ja dat moet je hier vooral zeggen: "met mijn onorthodoxe adviezen "moet je wel weten wat je doet". " zeg dat wel zeg.
Sluit me volledig aan bij Tractorliefhebber, lekker prutsen is dat. En dan verkopen zeker. Dat zijn nou echt van die autohandelaars truukjes, bah.
IHCparts
Vergeleken met rauwe eieren en chemische troep waarvan ook de radiateur dicht gaat zitten, lijkt mij een nieuwe pomp verreweg het beste advies.

Waterpomp D-serie met pakking: EUR 72,71 incl.BTW

www.IHCparts.nl
bertus844s
Heb ooit een een trekker gezien waarbij de cilinderkop rondom op het onderblok gelast was.
Heb jij die ooit eens gerepareerd wimsumar??
Wimsumar
Beste Bertus 844S: Beter lezen A.U.B.. Ik stelde voor de as van de waterpomp te verwijderen en het hierdoor ontstane gat (met een prop erin) dicht te lassen. 😉
Tom VB
Laat maar, gewoon advies IHCparts opvolgen. t beste.
Mc Cormick d324
Hallo tractor fan's !
Vandaag eigenaar geworden van een Mc Cormick d324 uit 1958 . Het is mijn eerste tractor dus kan ik hier hopelijk nog veel leren (foto's volgen later )
Alvast een vraagje ,op het stuur zit te veel speling . Kan ik dit zelf bijregelen en zo ja hoe ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 324 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!