Volvo BM 430 - Waar zitten de gloeipennen?

Ik kan de gloeipennen op de volvo bm 430 niet vinden. Of bestaan er ook dieselmotors zonder gloeipennen?

Geert
geert8

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Geert8: Een VOLVO BM T430, met Perkins (direct ingespoten) dieselmotor heeft (hoogstwaarschijnlijk) een zogenaamd vlamstart-koudestartvoorziening in het inlaatspruitstuk. Geen gloeiboegies of gloeistiften o.i.d. dus.

geert8
Bedankt @Wimsumar weet ik dat ook weer
Wimsumar
Beste Geert8:

Quote Reactie van @geert8:
weet ik

Zoals je in het filmpje kan zien moet je ongeveer 15 `a 20 seconden "vlamgloeien" en dan starten (komt ook overeen met de voorgloei-instructie in Massey-Ferguson (Perkins) handleidingen).
Het is +/_ 30 jaar geleden dat ik met een BM-VOLVO heb gereden, en nog langer met een 430, mij staat er nog van bij dat je met de contactsleutel moet gloeien en dan, zoals normaal, op de startknop drukken.
Of het systeem nog werkt moet je even controleren. Het verwarmelement is een grote stroomvreter. Dus je zult aan de contactlampjes zien of de 'gloeier' stroom neemt (lampjes gaan zwakker branden). Je kan natuurlijk ook zoals in het filmpje het inlaatspruitsuk openen.
VBM 814
Gaat idd met de sleutel. Op contact zetten indrukken en dan nog verder doordraaien. 30 seconden beethouden en dan starten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!