Illustratie van:

John Deere 6820 - Achteruit rij verlichting.

Weet iemand of er bij jd een soort voor werk is gedaan om achteruit rij verlichting aan te sluiten op een kipper?
Er is binnen het bedrijf een vgm aan geschaft waar achteruit rij lampen op zitten.
Ik ben nu bezig met aansluitten op de trekker, kan zelf misschien wel wat fabrieken maar als de firma jd het voor wek al gedaan heefd is dat makkelijker.
Iemand een idee of tips?

Deel dit topic

Reacties

lakes
Nope. Jammer genoeg niet. In je 7-polige stopcontact heb je een pootje over pootje 2 of 54G. Daar moet je een, via een arbeidsrelais geschakelde draad op aansluiten. Het arbeidsrelais wordt aangestuurd via je achteruit rij hendel. De draad die geschakeld wordt als je hem in ze acheruit zet kan je vinden in die groene deksel achter je cabine. Ff je dealer bellen welke draad je moet hebben. Schiet me ff niet te binnen. Draden zijn allemaal genummerd dus dat moet lukken.

Succes....
Siebenga
Op de werklampen aansluiten?
Wimsumar
Beste Alan 68ennogwat & Siebinga: Als de achteruitrijlampen van de kieper op de werklampen aangesloten worden kan "(waarschijnlijk)de bedrading "het niet meer aan". Ook ben ik bang dat het zicht naar achteren juist vermindert als ook de werklampen aan staan bij het achteruitrijden omdat iedere lichtbron zijn eigen schaduw geeft van de objecten die beschenen worden.
+1
TomopSame
Heeft die kipper geen bedieningspaneel in de trekker? Zo ja, dan kan je er een schakelaar bij monteren voor die verlichting.
marco955
Ga niet zelf lopen moeken bij het minste of geringste word je schijtziek van de storingen
jasperzandbergen
Ja inderdaad marco moet je gewoon ff langs dealer gaan die hebben t in een uurtje helemaal gefikst en dan ken je je garantie op elektronika niet kwijt raken door eigen geklooi
Tom VB
@wimsumar:

wanneer de kipper fabrikant de achteruitrij lampen monteert betekend dat de bedrading van de kipper het dus aankan. Als Alan6820 deze lampen aan wil sluiten zal hij het echt wel weten hoor. Geef aub indien mogelijk antwoord op zijn vraag.
Wimsumar
Beste Tom VB.: Sorry, ik bedoel dat de bedrading ( + zekering) van de werklampen op de trekker mogelijk overbelast worden als de achteruitrijdlampen van de kieper daar ook op worden aangesloten.
Tom VB
Ja dat klopt. maar als je goed leest worden er betere opties vermeld. De werklampen van de trekker buiten beschouwing gelaten. Lees de tip van Lakes die is prima, en heeft niets van doen met de werklampen van de trekker.
alan6820
Beste ieder,
bedankt voor de reactie's.
Metname de eerste was zeer bruikbaar en kan ik zeker wat mee.
Voor de mensen die denken dat ik met deze actie storing ga veroorzaken, dit is mijn functie in het bedrijf.
Niet alleen chafeur en machinist, ik ben ook de monteur, electriker en onderhouds ploeg.
Vind het wel goed dat er word aangeraden dit soort dingen niet te doen als je geen verstand hebt van deze materie.
@TomopSame
Het is een VGM landbouw kipper 14ton zonder bedienig paneel.
casejxu
Mag ik jou aanraden niet in eigen beheer in de bedrading van de powershuttle gaan lopen knippen om een schakkeldraad afte tappen voor het relais...(want daarover moet je de verlichting schakelen) omdat de kans op storingen dan veel grote kan/gaat worden...
!!!!
hobbyboer
Gaat het hier om van die kleine achteruitrijlampjes of werklampen om bv in het donker makkelijker voor de stortbak te rijden? voor die laatste zou je ook een schakelaar onder de bak kunnen zetten, bak stukje heffen= lamp aan. weleens gezien en ik vond het wel praktisch.
alan6820
@casejxu,
Ik weet niet of je veel weet van electro, maar met die draad moet alleen een relais schakelen.
Dit is een signaal welk weinig amp trekt en dus nagenoeg storings arm is.
De stroom voor de lampen zelf komt elders vandaan.
Een draad die je doorknipt kun je altijd weer aan elkaar zetten.
Trust me, i am a electrician!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
6