Illustratie van:

Renault 461 - Hydrotank

Hallo, ik heb sinds kort een renault 461. Ik ben op zoek waar de hydrotank, vuldop voor de hydraulische olie en peilstok zitten op deze tractor.

bij voorbaat dank

Deel dit topic

Reacties

Joop3
Hydrauliekolie wordt uit de achterbrug gehaald.
Rechts onder de trekker achter het rempedaal zit een plug met een vierkante kop. Tot zo hoog moet het oliepeil zijn. Vuldop zit op de transmissietunnel, achter de versnellingspook. Als je er 1 met cabine hebt zit op de transmissietunnel een vierkant stuk bekleding dat je er zo uit kunt wippen. Hieronder zit de vuldop
arjan de knooierd
Joop hoe zeg je dat met peilstok
Wimsumar
Beste Arjan de Knooierd: Er zit geen peilstok op een R. 461. Onder de rechtertreedplank zit een "niveauplug", een schroefje met een vierkante kop.
Joop3
Arjan,
dat is geen peilstok, wat ik bedoel, maar een opening met schroefdraad, die afgedopt is, en tot aan deze opening moet het oliepeil staan. Als het ware hetzelfde idee als voorwielaandrijving eindvertraging. Hier zit ook zo'n plug, die tevens vulopening is.
Deze plug bij de 461 heeft een vierkante kop, die dus met een steeksleutel los te draaien is. Als je onder de cabine/plateau kijkt aan de rechterkant, zitten daar de rempedalen. Als je verder naar achteren kijkt (richting achteras) zie je vanzelf een klein vierkant uitsteken. Dit is de peilplug.
hobby-farmer
@joop3 en @wimsumar ik heb hier niets aan toe te voegen! het klop allemaal als een bus.
Oja steeksleutel 10 of 11 voor de peilplug.
rozema12
Bedankt voor jullie reactie. ik ga morgen gelijk kijken
Wimsumar
Beste Rozema12: Als ik jou was wilde ik het voor 't slapen gaan nog weten (:P) 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 461 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3