Illustratie van:

John Deere 3130 - Olie vernieuwen achterbrug oud model

Hallo,
Ik heb een john deere 3130 met oude neus.
Ik wil hiervan mijn achterbrug olie en filters vervangen. Maar weet niet precies hoeveel olie er op moet en wat voor een olie precies.

Iemand die er meer ervaring mee heeft?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Koen3130: Oliehoeveelheid +/_ 49 liter, oliesoort: transmissie- en hydrauliekgeschikte olie met 10W30 SAE-waarde.

Bron:

lubematch.shell.nl/nl/nl/…
Hanjelle
@Wimsumar mij werd bij vervanging van de hi lo verteld dat er hy-guard van John Deere in moet. Dit omdat universele olieen de platen en remvoeringen van john deere zouden aantasten. Gelet op de kosten van de reparatie en de geringe meerprijs van die olie heb ik dat toch maar gedaan. Better safe than sorry....
Wimsumar
Beste HanJelle:

Quote Reactie van @Hanjelle:
universele olieen

Zelfs een fabrikant/leverancier van "merkloze" olie zal wel gek zijn zijn produkt ongeschikt voor het in grote getale aanwezige trekkermerk JOHN DEERE te laten zijn.
Anderszijds, als JOHN DEERE zo kwetsbaar is dat er volgens eigen olievoorschrift ververst dient te worden, waarom blijft er dan van de eerste (fabrieks)vulling nog 8 liter niet aftapbaar in het systeem achter?
( Om maar te zwijgen over het slechts zéér geringe aantal (J.D.)Trekkerliefhebbers die bij zo'n achterbrug-/hydrauliekverversing alle aanwezige trekkers en met name hydraulische functies op machines en werktuigen aftappen en van dezelfde nieuwe olie voorzien).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN