Mc-Cormick D 217 - Kan mijn hefinrichting meer tillen?

Hallo allemaal,
Sinds mijn 13e heb ik mijn eigen trekker, een McCormick d217 standaard.
Mijn opa en ik hebben de trekker vorig jaar optisch eindelijk de aandacht gegeven die de machine volgens ons verdiend heeft. Hij is wat dat betreft "klaar", en ik wil er graag wat meer klusjes mee gaan doen, omdat ik dit jaar m'n rijbewijs heb gehaald.
Het enige probleem wat ik heb is dat de hefinrichting die er op zit, naar mijn idee te weinig kracht heeft om te tillen.
Ik weet niet precies waar de grens ligt, maar mijn acrobaat kan hij wel tillen, en onze schudder, een Fella 500 kan hij niet meer aan.
Ik snap het best als het niet kan, maar m'n vader kan met zijn DLD2 de neus de lucht in tillen, dus vandaar de vraag of het bij mij ook kan
Alvast bedankt voor de reacties, en mijn excuses voor de soms wat rare formulering (ik ben ook maar 16... :P)

Bijlages

(klik om te vergroten)

De trekker toen hij net klaar was!

(klik om te vergroten)

De trekker met acrobaat.

Reacties

Wimsumar
Beste Matthijs-van-de-Lageweg: Ja, het hefvermogen van zo'n Mc Cormick D-217 spreekt niet tot de verbeelding met 'slechts' 300 kilo***.
Als je de verticale hefstang op een nieuw (aan te lassen) bevestigingsplek vlak bij de (achterste) hefarmkogel maakt kun je op eenvoudige manier veel extra hefvermogen krijgen.

*** = Bron hefvermogen:
ihace.de/01_schlepper/0217s/…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 217 en hebben de trefwoorden hefinrichting en hydrauliek geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!