Mc-Cormick D 439 - Mijn eerste tractor. En nu?

Ik heb me een oude tractor gekocht en ik had graag jullie advies.

1 bij het starten, dien ik een minuut op te laden. Kan ik dat versnellen door andere gloeikaarsen? zo ja, de welke.

2 De remmen werken niet goed. Is dit algemeen gezien een groot probleem, of kan ik daar aan sleutelen.

3 Wat dien ik zeker NU te doen aan de tractor? Ik heb geen idee of de verkoper de tractor goed onderhouden heeft.
maxibaut

Reacties

Mispelaar
Ik zou zeggen filter na kijken olie of de hef werkt allemaal dat soort klussjes
Fendt_favorit
Nieuwe olie + oliefilter op motor. Evt nieuwe olie op versnellingsbak. Nieuwe brandstoffilter. Luchtfilter schoonmaken, en alles doorsmeren met de vetpomp (vetnippels).
Fendttrisixfan
Potten die om de remmen zitten er eens afhalen en remmen eens reinigen met white spirit of thinner, en als ze er dan toch af zijn moet je ze eens opentrekken en als de ballen die ertussen zitten eruit vallen moet je nieuwe steken is dit niet het geval moet je ze gewoon wat bijstellen
956xlpower
Als je nog een valbeugel zoekt, ik heb er nog een liggen van een d 436.
caseih212
1. Waarschijnlijk zullen de eerste originele gloeispiralen nog in de motor zitten. Omdat de D serie motoren zijn voorzien van 'voorkamers' in de cilinderkop, moet er inderdaad ongeveer 1 minuut voorgegloeid worden. Dit kun je versnellen. Er zijn (bij GRANIT Classic Parts en KRAMP)gloeistiften leverbaar die met 300 graden een stuk warmer worden dan de gloeistiften > je hoeft nu slechts nog maar 10 sec. te gloeien. Ook passen gloeistiften van deen Volkswagen TDI motor in de cilinderkop. Je moet dan alleen wel een 'verloopbusje' laten draaien.

2. Je hoort wel vaker dat de remmen 'op' zijn. Heel simpel de 'rempotten' aan de zijkant afschroeven met sleutel 14. Daarna de 'remvlakken' opschuren. Als de remschijven op zijn deze ook vervangen (gewoon te koop bij Granit of Kramp). Daarna alles afstellen.

3. Het is aan te raden de motorolie te verversen en het oliefilter uit te wassen in Petroleum (filter kun je niet vervangen, MOET je schoonmaken!). Verder alles doorsmeren en het oliepeil van de versnellinsbak controleren (onder rechter voetplank). Hierbij net zolang olie bijvullen (naast schakelpook) tot uit deze 'stop' olie uit komt lopen. Daarbij ook hydrauliekolie peilen (onder de stoel > peilstok).

Verder heel veel plezier met de IHC 😃
maxibaut
Wat een fijn forum is dit hier.
Leuk om te lezen dat de antwoorden zo spontaan op het forum geplaatst worden.
mf gek
Zou je ook een foto kunnen plaatsen? dan kunnen we ook de staat van de trekker zien
maxibaut
Ziehier enkele foto's
tractorfan.nl/picture/390381/
tractorfan.nl/picture/390385/

Ik heb hem voornamelijk gekocht om mijn kleine weide op te kunnen en om hout uit het bos te kunnen halen.
Er is wel werk aan.
Mc Cormick d324
Ik heb pas een d 324 gekocht en heb al ondervonden dat het voorgloeien zeker 30 sec moet duren .
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!