Illustratie van:

Fordson Super Major - Slecht starten en donkergrijze rook

Hallo,

Ik ben voornemens om een Fordson Super Major aan te schaffen voor de hobby.

De trekker die ik heb gezien is in de basis goed werkend, alleen start deze slecht zonder hulpmiddel. De huidige eigenaar gebruikt een klein beetje startpilot en dan start de trekker wel. Verder produceert de trekker in het begin veel donkergrijze rook. Als er even mee gereden is dan wordt de rook wat lichter van kleur en als de motor op temperatuur is, dan is er weinig rook meer te zien. De eigenaar geeft verder aan dat hij soms het gevoel heeft dat de trekker bij werkzaamheden niet de volledige power heeft. Tijdens het normale rijden merk je er eigenlijk niets van. Misschien heeft een en ander met elkaar te maken?

Ik heb op internet al verschillende zaken opgezocht maar aangezien ik niet over voldoende technische kennis beschik van de Fordson Super Major trekkers probeer ik via deze topic een indicatie te krijgen waar mogelijke problemen kunnen zitten. Hebben we te maken met een "slechte motor" of moet hier vooral zaken schoongemaakt worden (filters, brandstoftank e.d.) en mogelijk enkele onderdelen (kleppen, brandstofpomp, ...) opnieuw afgesteld worden.

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groeten,
Ron

Deel dit topic

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Ron 1801: Ja, hier is waarschijnlijk sprake van veel achterstallig onderhoud. Het slechte starten en de rookvorm wijzen op slechte verstuivers.
Bij het testen van de verstuivers gelijk de compressie meten ( goede en eenvoudige test om de inwendige slijtage van de zuigers en cilinders te beoordelen).
Andere aandachtspunten zijn het afstellen van de klepspeling en het controleren/vervangen/reinigen van lucht- en brandstoffilters.

dieseldokter.nl/techniek-hoek/rookvormen/
+4
rene roadless
Als je plaatwerk mooi is kun je hem gerust kopen, ff nieuwe bussen en zuigers erin en je verslijt hem nooit meer. ps zet er goed spul in en geen rotzooi
old man jose
@rene roadless
Wijze woorden van een wijs mens.
old man jose
Paats enkele foto's van deze trekker.
Ron 1801
@old man jose
Ik heb nog geen foto's genomen. Als ik er heb zal ik ze plaatsen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
807
TREFWOORDEN