Utrechtse trekkerchauffeurs krijgen les in verkeersveiligheid

Zo’n 250 jonge trekkerchauffeurs en bestuurders van andere landbouwvoertuigen uit de provincie Utrecht gaan dit voorjaar op cursus. In twee dagen worden ze op kosten van de provincie Utrecht getraind om veiliger met landbouwvoertuigen op de openbare weg te rijden.

Deel dit topic

Reacties

flip1150
Hebben ze dat niet gehad toen ze voor het trekker rijbewijs op gingen???
+1
GerbertXL
Als ze oud genoeg zijn om het oude trekker certificaat te hebben, nee. Dat ging nergens over.
Bert353
Tegenwoordig vergeten de meeste alles wat ze geleerd hebben wanneer ze dat papiertje op zak hebben.
Rickvh94
@Bert353 is bij (sommige) automobilisten niet anders..
Bert353
Zeg maar gerust , veel, Ik heb jonge kerels gezien die 5 weken eerder hun personenautorijbewijs gehaald hadden die opgingen voor vrachtauto, en daar dan ook de theorie voor moesten afleggen. "gewoon" twee keer zakken voor dat theorieexamen!!! dan snap je toch niet hoe die aan hun rijbewijs zijn gekomen???
Loeideutz
@Bert353 een vrachtwagenrijbewijs is toch wel iets heel anders als eentje voor de auto. Voor de auto moet je vooral verkeersregels kennen, voor de vrachtwagen toch wel heel wat meer. Techniek, papieren en ga er maar vanuit dat ook bij de verkeersregels wat meer naar de specifieke situatie van de vrachtwagen wordt gekeken.
flip1150
@Loeideutz Ja en bij het trekker rijbewijs heb je meer situaties met Tram als bij het personenauto rijbewijs.
Ben laatst in Den Haag geweest heb veel trams gezien maar geen landbouw verkeer.
Bert353
@Loeideutz dat bedoel ik nu, die waren de theorie voor het autorijbewijs helemaal vergeten terwijl ze dat drie maanden eerder (maximaal) gehaald hadden.
Hadden ze die theorie nog gekend, waren ze heel erg gemakkelijk geslaagd voor het vrachtauto examen (de punten waarop ze de fout ingingen waren typische punten voor algemene verkeersregels die ze hadden moeten kennnen voor de theorie van het auto rijbewijs.)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN