Hatz dieselmotor slaat niet aan

Is er iemand met een werkplaatshandboek, woordje uitleg of oplossing voor het volgende probleem.
Laatst waren we met een geleende houthakselaar van vandaele tv 170 aan het snipperen. Na een tijdje viel de hakselaar stil toen hij stationair stond te draaien.
De motor erin is een hatz diesel 3 cilinder 3l40c.
Ik heb de brandstoftoevoer gecontroleerd en die is goed. Vervolgens het stilleg/toerentalmechanisme gedemonteerd. Hier kan ik opzich niet veel aanopmerken maar weet ook niet hoe het hoord te zitten.
Wanneer ik met een schroevendraaier de aansturing naar de pompverstuivers beweeg slaat de motor wel aan en kan ik het toerental regelen.

Zijn er in het mechanisme onzichtbare zwakke punten zoals veren, of oliedrukmechanismes?
casekoen

Reacties

Huuuuub
Waarschijnlijk is de stopmagneet kapot of de aansturing daarvan.
Die kun je overbruggen door de beugel bij de stopmagneet om te zetten, dan kun je alleen met de gashendel stopzetten.
Als de v snaar knapt gaat die ook op stop. Kan elektronisch geregeld zijn of mechanisch.
casekoen
@Huuuuub gaat nog een oude mechanische zijn denk ik aan de leeftijd te zien. Zit deze stopmagneet op de voorkant achter het plaatwerk in het verlengde van de aanstuurschuif?
Fordje4600
Aan de kant van de v snaar zit een spanner, als deze te slok is of als de v snaar breekt word de brandstoftoevoer onderbroken controleer de spanning
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden vandaele , motor , diesel en hatz geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!