Waar op letten bij kopen van 2e hands cilinderkoppen?

Hallo
Ik ben op zoek naar 3 2e hands cilinderkoppen voor een mwm kd 412 motor
Nu heb ik een adres gevonden wat deze heeft liggen. Alleen nu was de vraag voor tips bijv. Waaraan je kunt zien of de cilinderkoppen versleten zijn ofniet zodat ik niet onverwacht voor dure revisiekosten kom te staan

Deel dit topic

Reacties

bas101
Scheuren ik de kop , met name tussen de 2 kleppen , zijn meestal de luchtgekoelde die er last van hebben , kd is watergekoeld.
vranken
@bas101 de 3 koppen die er nu op zitten zijn alledrie gescheurd en alledrie gelast bij 1 zit er zelfs gewoonn een plaat op gebout

(klik om te vergroten)

bas101
@vranken goeie dag dan , die heeft zo te zien meer te lijden gehad van extreme koude dan extreme hitte , zoals hier al gesuggereerd werd liggen die oude watergekoelde MWM koppen niet voor t oprapen , bij aankoop goed letten op scheuren , kleppen die er diep in zitten betekent revisie wat heet nieuwe zittingen en kleppen evt met klepgeleiders , voor kromme koppen zou ik bij die 1 cilinders nog t minst bang zijn , ik zou ze sowieso per kop even lkaten vlakken , kost dan een paar tientjes maar dan heb je al wat meer zekerheid dat je tussen de pakking ook dicht blijft.
vranken
@bas101 bedankt voor de tip!
fendt2
Ik denk dat je heel blij mag zijn dat je er 3 hebt gevonden. En dat zal de verkoper ook weten.
+1
assink
Neem een stalen rei of haarlineaal mee en wat voelermaatjes/zaklamp.

Zoiets, dan kun je checken of de kop niet krom is.
Je kunt met het zaklampje schijnen, en kijken of er licht tussen de lineaal en kop door komt.
vranken
@assink bedankt voor de tip!
Huuuuub
Controleren op scheuren en hoe diep de kleppen in de kop liggen.
Als je slim bent gooi je ze dan meteen bij een revisiebedrijf binnen voor op zijn minst even afpersen voor scheuren en vlakken. En als je het goed wil doen even de kopjes los laten gooien en kleppen geleiders en zittingen laten controleren.
vranken
@Huuuuub bedankt voor de tip

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0