Kubota B6000 - Kubota B6000 wil niet starten.

Afgelopen zomer een Kubota B6000 gekocht. In de zomer wilde de tractor slecht starten. Met startkabel aan de auto lukte het nog. Nieuwe accu gekocht en het leek ietsje beter te gaan. Nu start de tractor helemaal niet. In welke stand moet je het gashandel zetten? Helemaal open? Er komt slechts blauwe rook uit de uitlaat, maar hij start helemaal niet meer. Zelfs 2 minuten voorgloeien hept niet. Iemand een idee?
Benelli

Reacties

Wimsumar
Beste Benelli:

Quote:
Zelfs 2 minuten voorgloeien hept niet.

Voldoende lang voorgloeien is inderdaad cruciaal deze trekkertjes te kunnen starten. 2 minuten gloeien is daarintegen ruim 2X zo lang als bijvoorbeeld bij mijn ISEKI minitrekkertje aanbevolen wordt. Ik twijfel er dan ook erg aan of de gloeiboegies bij jouw KUBOTA nog wel werken.
De rook wijst op ingespoten diesel. Vraag hierbij is echter of de verstuivers nog voldoende de brandstof doen vernevelen zodat een vlotte zelfontbranding op kan treden.
patrick-vda
Best kubota gebruiker: zo voor de vuist weg denk ik aan 3 zaken:
1. werkt de schakelknop voor voorgloeien ?
2. status gloeibougies
3; in de koude starten lukt bij mij veel beter met de hulp van de decompressie-stang waardoor de motor bij koude-start minder last heeft om rondgedraaid te raken.(hint?)

daar de problemen zich al in de zomer voordeden denk ik eerder aan gloeibougies die falen

Bij mijn kubota B 6000 is 30-40 sec ruim voldoende om te starten.
Iemand uit de familie vertelde mij dat het gebruik van die decompressiestang zowel in zomer als winterperiodes mag gebruikt worden.

misschien ben je hier iets mee met deze uitleg.
Piet1960
Of het voorgloeisysteem werkt is toch te kontroleren door te kijken of de lampjes op je dashbord wat minder branden onder het voorgloeien, en of het luchtkanaal warm wordt richting de motor?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!