Boeren profiteren van hogere graanprijs

Flevolandse akkerbouwers gaan dit jaar goed boeren. Volgens LTO Nederland staat de graanprijs dit jaar hoger dan in andere jaren. Dat komt onder andere door de mislukte oogst in Rusland.

De gemiddelde graanprijs kan volgens LTO soms wel vijftig procent hoger uitkomen dan vorig jaar. Daardoor zal ook de prijs van andere gewassen, zoals groenten stijgen. Dat komt doordat de prijs van deze producten gekoppeld is aan de graanprijs.

Hoe groot dat effect is voor het inkomen van Flevolandse boeren wordt pas volgend jaar bekend.

Deel dit topic

Reacties

ul
Hahaha, de akkerbouwers krijgen meer geld voor hun graan, en wij de melkvee, pluimvee, varkens houders moeten duur voer kopen ??
Groothengeveld
Of je hebt netzo als ons mazzel dat je dit jaar voor het eerst tarwe hebt verbouwd naast de gebruikelijke maïs 😃
Fendt615LSA
Gun die mensen ook eens wat... weetje hoe ontzettend veel risico's ze nemen, hoe duur de spuitmiddelen zijn. en hoeveel uren ze maken?
Kunnen ze machines kopen 😃
Poppink
Melkveeboeren hebben het ook vaak goed gehad, word ook wel eens tijd dat granen en andere gewassen meer geld gaan opbrengen.
janjaapjohndeere
Maar dan moet je wel veel graan opbrengst hebben!! bij ons hebben we dat niet!! dus dan beur je ook niet meer geld!
Deutz-fahrpwrr
Klopt janjaap veel boeren komen per saldo gelijk uit met de slechte opbrengsten door droogte.
fendtjuh
Och ik gun het ze wel dat het mooi hoog is dit jaar, alleen gaan de voerprijzen voor ons melkveehouders uiteraard omhoog 😛 :|
bramvdberg1
Ja idd de opbrengst is ook lager.
county1124driver
Veeboeren hebben dit jaar pech.. akkerbouwers die mais verbouwden konden de mais nog net verkopen zonder winst. en die veeboeren konden toen mooi profiteren. en dit jaar worden de maisprijzen hoger. dus de akkerbouwers verdienen daar ook een keer wat aan
gerrit power
Ik vind dat de akkerbouwers ook een keer zoiets moet gunnen altijd beregenen in de zomer altijd zitten ze met het weer dus hun ook een keer geluk
weurding
Als het de akkerbouw goed gaat profiteert de melkveesector daar ook van, altijd al zo geweest,zal ook altijd zo blijven
valmet8400power
Word het bier zeker ook duurder:P
casegek02
@ valmet8400power: ik hoop het niet 😛
maartendankers
Varkens sector verdiend al jaren geen drol, de rundveesector gaat 1 jaar slecht en maar klagen... Nu de olie prijs nog wat omhoog en ik ben tevreden 😃

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
1