Trimble Rtk gps op imonitor van Deutz-fahr?

Ha Tf'ers

Zoals de titel al zegt, is het mogelijk om Trimble RTK gps te laten draaien op de Imonitor van Deutz-Fahr?

Het betreft hier een DF 7250 TTV van 2015. In de imonitor is een pagina aanwezig voor gps systeem. Alleen kunnen we met geen mogelijkheid achterhalen, hoe we hier gps op werkzaam krijgen. Nu zullen er vast meer gebruikers zijn met hetzelfde probleem.

Wie weet concreet of dit mogelijk is en zo ja hoe?

Alvast bedankt
international533

Reacties

international533
@casejxu Jij toevallig ervaring hier mee?
casejxu
@international533 Poeeh goeie vraag. Niet dat ik weet. Ben bang van niet. is de trekker agrosky ready? draadboom, stuurventiel enz enz... ik weet dat het sbg wel eens is gelukt (met veel pijn en moeite)
international533
@casejxu Dat is een goede vraag, zo geen idee, of dat erop zit. Als dat erop zit, word het daar gemakkelijker van?

Maar wat maakt het zo lastig dan, dat het niet wil communiceren?
casejxu
@international533 tja wel iets. Geen idee of trimble communiceren wel met sdf
RobinBos
Hangt er maar net vanaf wat je wil gaan doen. Meeste displays hebben een seriële NMEA poort waarop ze een GPS signaal kunnen ontvangen. Doorgaans zijn deze signalen te gebruiken voor documentatie en section contol wellicht. Voor het aansturen van de trekker is doorgaans toch ook een terrein compenstatie nodig in de vorm van een gyroscoop of iets dergelijks. de signalen hiervan zijn niet opgenomen in de NMEA standaard dus via deze simpele seriële poort ga je dat dus niet redden ben ik bang en zal je dus een ontvanger van deutz zelf of wellicht topcon moeten monteren.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gps , trimble en deutz-fahr geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!