Fordson Major - Uitlaat verplaatsen i.v.m. frontlader

Ik heb een Horn-draulic frontlader gekocht voor mijn Major. Eén die ooit origineel geleverd is voor de Major. De uitlaat zit in de weg. Uit info op een Engels forum heb ik begrepen dat er een uitlaatbocht moet zijn waarmee de uitlaatpijp door de motorkap gaat in plaats van er langs. Gat moet je dan nog wel maken natuurlijk. Ik kom er niet verder mee. Weet iemand waar zo'n uitlaatbocht te koop is of weet iemand een nummer van dit onderdeel? Alle informatie die mij een stap verder kan helpen is welkom.
benbennienie

Bijlages

(klik om te vergroten)

Fordson Major met Horn-draulic frontlader (met uitlaat naar beneden)

Reacties

basia
@RPCounty zal dit vast weten
+1
Ik heb de de originele bocht doorgeslepen en gedraaid weer aan elkaar gelast. Zal proberen er zo een foto van te maken.
+1
Quote Reactie van @FORDSONsupermajor:
invoegen?

Drop hier een bestand
3 bestanden,
13 MB

Kies afbeeldingenAnnulerenVerwijderen

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Niet het mooiste laswerk
benbennienie
@FORDSONsupermajor Bedankt voor de tip en de duidelijke foto's. Zo moest ik het ook maar eens doen.
Ik zie dat je dezelfde frontlader hebt. Bij die van mij zitten de 'staanders' waar de cilinder en de trekstang bij elkaar komen niet bij. Die moet ik nog maken. Op zich is dat wel te doen, maar als je nog 's een foto van die staander met een meetlintje erlangs zou willen maken, dan maak je me helemaal blij.
@benbennienie ik zal even kijken maar volgens mij heb ik nog een set staanders liggen heb namelijk 2 van deze voorladers 1 voor de onderdelen.
valtra1
Heb dit ook voorgehad met plaatsen van frontlader op een renault, pijp moest dichter tegen motorkap. Bij LMB dikke buis laten plooien en zelf 2 plaatjes gemaakt met groot gat en 2 boutgaten, deze aan de buis gelast en klaar.
monster 2012
Ik heb nog wel een compleet uitlaatsysteem liggen voor onderlangs montage
Wimsumar
Beste Wie-Ben-ie-dan-wel:

Quote @BenBennieNie:
uitlaatpijp door de motorkap

Is het niet handiger de uitlaatpijp naar de onderuitlaatdemper aan te passen (dan houdt je ook vrij zicht over de motorkap).
benbennienie
@Wimsumar Je hebt een punt 😄 Ik zal me even voorstellen. Ik ben Huub. Minste werk heb je inderdaad met een andere uitlaat onderlangs. Maar net als @FORDSONsupermajor zegt, dan zet je jezelf in de rook als je niet al te hard rijdt.
+1
Onderlangs raad ik persoonlijk af omdat je dan zelf continu in de uitlaatrook zit.
old man jose
@FORDSONsupermajor
Ook dat kun je opvangen door er een rolbeugel op te bouwen met een afgeschermde pijp naar boven.
Gust Daneels
Kan je soms de uitlaatcollecteur tegen de motor soms niet met de flens omhoog zetten dat je recht omhoog kan met de uitlaat.
old man jose
@Gust Daneels
Neen dat kan niet , omdat het spruitstuk dan niet past vanwege het inlaatspruitstuk.
@benbennienie ik zal even kijken maar volgens mij heb ik nog een set staanders liggen heb namelijk 2 van deze voorladers 1 voor de onderdelen.
+3
RPCounty
Ik heb deze bocht nog nieuw origineel liggen. Dus past 100 %. Geen bak en braadwerk nodig dus.....
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!