Illustratie van:

Fordson Dexta - Temperatuur meter

Wederom een vraag van mij. Ik heb een nieuwe temp-meter aangesloten. Deze loopt echter helemaal niet op. Dit deed de oude ook niet dus ik dacht die is kapot. Dus nu doet de nieuwe ook niks???

In afwachting van antwoorden.

grt Jon.

Deel dit topic

Reacties

fendtinterfan
Niet goed aangesloten? draadje/slangetje los?

misschien is je "sensor" wel kapot?
Wimsumar
Beste JonB.: Als ik het metertje bekijk is dit 1 geheel met de sensor (voeler) door middel van een leidingetje (leidingetje waardoor het temperatuurgevoelige gas of vloeistof naar de meter stroomt). Weet je wel zeker dat je dit ''geheel'' niet beschadigd hebt bij de montage?

Metertje Dexta: histoparts.com/content/index.php/…
DOORKLIKKEN op "tractor parts''---> ''F. Dexta''---> ''elec./dashboard''.
Favorit614
Juist als er een knik in komt , kun je hem weer vervangen
Wimsumar
Beste JonB. : Mocht je de nieuwe meter onverhoopt stukgedraaid hebben hoef je geen nieuwe weer te kopen. Zonder meter doet de trekker het ook wel en zolang je geen koelvloeistoflekkage ziet is er wat de koeling betreft niets aan de hand. Mocht de lekkage niet opvallen dan gaat de motor vanzelf koken als begin van oververhitting en zie je aan de stoom wel dat de temperatuur te hoog wordt. Ook dan is er nog niets aan de hand als je de motor dan maar langzaamdraaiend enkele minuten laat afkoelen alvorens 'm uit te zetten.
IHC-power
Beste: stop de sensor van deze meter eens in een warme kop koffie of eventueel in een pannetje dat je vervolgens op het vuur zet. Dan weet je meteen of de meter werkt. Nooit met een aansteker aan de sensor komen! Grt
erikverweij
Het is heel makkwelijk om de voeler te testen:

Hang de voeler in een water koker met water er in en zet de koker aan.
De klok moet nu op lopen en als het water kookt moet de naald van de klok in het rood staan.

Reden waarom de sensor op de trekker niet werkt kan zijn dat het niveau van de koelvloeistof te laag is of dat de water pomp kapot is.
Ik heb zelf een dexta, de sensor werkt uitstekend in de water koker, maar de klok loopt op de trekker erg langzaam op, als de trekker op bedrijfstemperatuur is, staat de klok nog voor het groene gedeelte. Hoe dat komt, weet ik niet, maar ik vind het prima zo.
Wimsumar
@ Erikverweij: Goede opmerking dat het altijd even duurt voordat een temperatuur meter ''werkt'' omdat de motor eerst ook zelf 'op bedrijfstemperatur' moet komen.
stokske
-waarschijnlijk zal de meter kapot zijn ,
-controleer koelvloeistof niveau
-in wat voor tijdsbestek bekijk je dit? het duurt aardig langer als de thermostaat defect is.
- dat idee met die water koker is inderdaad de makelijkste manier om de meter te testen ,,
- de thermostaat kan ook in de water koker getest worden maar zal waarschijnlijk bij koude motor ook al open staan en .. hierdoor later op temp komt..
JonB
Meter getest d.m.v. pannetje water op fornuis. De temp meter doet het gewoon. Meter weer aan gesloten op Dexta. Ik denk dat de Dexta op het ogenblik niet warmer wordt dan +/- 85 grd. Temp-meter begint pas bij 90grd. Dus dit is ook weer opgelost.

Bedankt wederom voor alle info.

Grt Jon.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!