Vervangen staalkabel van U snijder

De staalkabel waar het snijraam aan vast zit van mijn Strautmann U snijder is geknapt. Nu wil ik deze vervangen. Heeft iemand ervaring hoe je dit het makkelijkste doen kan?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Spotmelker: Knoop de nieuw kabel met beide uiteinden aan de 2 breukvlakken van de oude en trek ze dan door.
spotmelker
@Wimsumar Ik zou wensen dat het zo simpel was. Het probleem is het vastklemmen van het snijraam en dan ook nog op de juiste positie. Als je de kabel er om legt, wat op zich niet zo moeilijk is kun je het snijraam er niet aan vast krijgen omdat de klemmen/moeren niet te bereiken zijn omdat ze in de geleide rail vallen.
Wimsumar
Beste Spotmelker:

Quote Reactie van @spotmelker:
omdat ze in de geleide rail vallen.

Zou het snijraam dan voor deze kabelmontage deels boven de geleiderail getild moeten worden?
spotmelker
@Wimsumar Of er onderuit. Maar dan blijft het probleem hoe je het snijraam weer op de juiste positie aan de kabel moet klemmen.
+2
arnoud
@spotmelker er is maar 1 manier hoe die er aan kan. Er zit op de kabel een verdikking die tussen de 2 klemmen past van het snij raam
Wimsumar
Beste Spotmelker:

Quote Reactie van @spotmelker:
snijraam weer op de juiste positie

Pdf-pagina 63, [KABELS VERVANGEN]:

zonna.nl/hst/z12n09a/…
arnoud
Je moet de kabel ontspannen, beide kanten de moeren er af halen, daarna de geleider waar de kabel aanzit van het snij raam afbouten, deze naar boven trekken boven de rail uit zodat je de kabel los kan halen en dan de nieuwe plaatsen, let even goed op dat je hem er niet op de kop aanzet want de ene kant is iets langer dan de andere kant
jammermaarhelaas
Heb dit een tijd geleden ook gehad (moest geleiders aanpassen, deze moesten daarvoor gedemonteerd worden. Kabel was nog wel goed)

Zoals gezegd de beide spanmoeren van de kabel-einden aan de voorkant van de snijder, sleutel 24, geheel losdraaien zodat de kabel uit het spanner-frame kan.

De afschermkap van de snijcilinder demonteren.

Boven aan elke hoek van het geleideframe zit een looprol voor de kabel. De as van deze looprol kun je eenvoudig demonteren, als deze beide assen van de twee rollen er uit zijn, dan heeft de kabel bovenin meer ruimte.

Zorg dat de kabels ver genoeg kunnen nakomen wanneer je de geleiders naar boven uitneemt, liefst werken met een assistent.

Het snijdframe van de geleiders demonteren, olieleidingen en slangen kunnen wellicht blijven zitten, en dan het geleideframe per kant omhoog naar boven toe uitnemen, let ook hier bij het uitkomen van de geleider weer even op of de kabel niet in de weg gaat zitten, en weg kan, hiervoor heb je de as uit de geleide rol genomen, nu heeft de kabel veel meer ruimte en kan in de juiste richting gelegd worden.

Nu kun je de kabelklem van de geleider demonteren.

Montage nieuwe kabel spreekt dan voor zich.

Succes ermee.
spotmelker
Mijn dank aan alle tips en instructies hier, ik ga er mee aan de slag en laat wel even weten of het (ge) lukt (is).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!