FordsonFordson Majormajor wil niet op toeren komen in de hoogste versnelling

Hallo,

Wij hebben een Fordson Major die niet op toeren en snelheid wil komen in de hoogste versnelling.. daarin tegen wil hij in de eerste versnellingen wel snel op toeren en snelheid komen.. Heeft iemand enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn? En hoe werkt het schakelen ivm indrukken schakelpook?

groeten Farmer103
farmer103

Reacties

+1
Erik 1210
Brandstof filters verstopt?
farmer103
@Erik 1210 daar zit al een nieuwe in dus dat kan het niet zijn maar wel erg bedankt!
+1
Albert Peters
Waarom hij niet op toeren komt weet ik niet Maar schakelen is een verhaal appart 1en2 zijn in de lage gearing , 2 en 4 zelfde alleen in de
hoge ,5 weer in de lage 6 zelfde hoog Van 5naar 6 alleen laag naar hoog Het verschil tussen 5 en 6 is zo groot dat met lading is en blijft het tobben succes
farmer103
@Albert Peters bedankt! Gaan het proberen!
+2
Landini 6500
Membraam voorin de brandstof pomp lek ?
of een van de vacuum leidingen ?
farmer103
@Landini 6500 we gaan het controleren! Bedankt!
+1
Rickvh94
Als hij in de lagere versnellingen wel volop trekt krijgt de motor genoeg brandstof. maar controleren kan nooit kwaad. kan ook een lager of tandwiel in die versnelling zijn die zwaar loopt waardoor hij het niet kan trekken. succes
farmer103
@Rickvh94 bedankt voor de hulp! Ook dit ga ik controleren!
Loeideutz
Koppeling versleten? Heb ik zelf ooit gehad. Zolang door gereden met de traktor totdat hij helemaal op was. Toen ik hem wegbracht ter reparatie trok hij het niet meer in de hoogste versnelling, bleef door slippen. In de op een na hoogste versnelling kon ik uiteindelijk harder rijden.
Wimsumar
Beste LoeiDeutz:

Quote Reactie van @Loeideutz:
Koppeling versleten?

Dat zou de topic FORDSON MAJOR er niet van weerhouden op (motor)toeren te komen.

@ Farmer103:
Er is geen te zware wagen of andere zware last achter de trekker?
Is het probleem plotseling ontstaan of na jarenlange achteruitgang van de motorische trekkracht?
Loeideutz
@Wimsumar Dat zei ik dus. Toen bij mijn tractor de koppeling eens tot op de draad versleten was, kwam hij NIET meer op toeren in de hoogste versnelling. Maar is alweer een aantal jaar geleden, dus kan best zijn dat ik sommige dingen iets anders herinner.
farmer103
@Wimsumar nee hij heeft hier al last van zonder aangekoppelde machines.. de trekker is zo gekocht en weet niet anders dan dat hij zo doet..
+1
ronald73
Je moet natuurlijk wel een flinke dot gas geven in z'n vijfde versnelling voordat je overgaat naar z'n zesde. 't Is een Fordson, vergeet dat niet 😉 Je bent hiermee toch niet te voorzichtig?

Trek de slang van het luchtfilter er eens af en kijk eens of er verschil is?

Zet de hele achterkant van de trekker eens op blokken, of til op met de heftruck, en probeer eens hoe de trekker zich gedraagt in z'n zes?
farmer103
@ronald73 dat gebeurt wel haha! Voorzichtig is een groot woord.. zal t eens proberen! Jullie horen nog! Bedankt voor de tips!
Jelke13
Weten jullie toevallig waar het serie nummer staat op een new major
Wimsumar
Beste Jelke13:

Quote Reactie van @Jelke13:
waar het serie nummer staat op een new major

Waarschijnlijk op het schutbord (accubak).

Nadere informatie (huiswerk):

tractorfan.nl/topic/137114/
+1
kievitjeburen
Verstopt luchtfilter. Tweede (vaste) ring staalwol in luchtfilter zit dicht?
farmer103
@kievitjeburen deze is brand schoon
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!