Illustratie van:

Fendt 718 - Luidsprekers front installeren 10cm of 13cm

Allen,

in de nieuwe visio plus cabine is er plaats voor 4 luidsprekers. Achteraan zitten er reeds 2 geinstalleerd van 10 cm , vooraan ligt de bekabeling klaar maar zit er niks.

Nu achteraan zit achter de plastic cover een metalen plaat waar die 10cm speakers op vastgeschroefd kunnen worden, maar vooraan zit die niet. Het gat is ook te groot om er 10cm in te monteren (in de behuizing van het dak dan) en zelfs 13cm zou net iets te klein zijn. Ook is het dak op de plaatsen van de installatie wat gebogen dus volgens mij moet er ook zo'n montageplaat achter zitten, of niet? Vind het eigenaardig omdat de bekabeling er toch ligt.

Deel dit topic

Reacties

+1
deutzisthebest
Ik heb geen idee of daar speciale speakers in horen maar ik houd dit topic even in de gaten voor Info!
deutzisthebest
Bij de configurator op de site van fendt zie ik trouwens niet de optie om extra speakers te bestellen.
+1
bartdereu
@deutzisthebest Klopt, had ik ook gezien. Maar waarom ligt alles dan klaar om aan te sluiten?
deutzisthebest
@bartdereu

Zou het bij de profi plus uitvoering dan standaard zijn?
bartdereu
@deutzisthebest Ik heb een profiplus , niet standaard dus
deutzisthebest
@bartdereu

Hmmm, als je op deze site fendt.com/au/6420.html/ naar beneden scrollt kom je een foto tegen met een plusje op de radio. Als je daar op klikt dan zeggen ze dat er een radio met 4 speakers inzit. Wellicht zijn de speakers te bestellen bij de fendt dealer?
bartdereu
@deutzisthebest Ik denk vooral dat die montageplaat optioneel zal zijn. De speakers achteraan zijn standaard uitgevoerde speakers van 10cm, die vind je overal.
bartdereu
@deutzisthebest En ik heb nu ook geen zin om die cab eraf te halen om die platen erin te monteren 😃
deutzisthebest
@bartdereu

Ik wacht geduldig af wat de anderen hierover te zeggen hebben 😃
bartdereu
Ik heb het op een engelstalig forum gegooid en daar volgende reactie gekregen , zie afbeelding.

De platen zijn wel degelijk benodigd om die speakers erin te monteren, maar soms zitten ze er in, soms niet. Rare hersenkronkels van de installateurs? 😃

(klik om te vergroten)

deutzisthebest
@bartdereu

1 Ding scheelt, volgens die tekening hoeft je dak er niet af om de montage platen te monteren! Maar het zijn zo te zien aan de nummers wel verschillende platen.
bartdereu
@deutzisthebest Ja dat vroeg ik mij ook af, hoewel die stippellijn door het gat loopt lijkt het erop dat ze van vanbinnen kunnen gemonteerd worden. Maar ik zou eerder denken van niet;
+1
deutzisthebest
@bartdereu

Ik denk dat die stippelijn meer bedoeld is om aan te wijzen waar de plaat komt. De schroefjes gaan van onder naar boven wat mij doet denken dat je de plaat van onder af monteert en vastzet.

Ik ga wel naar aanleiding hiervan binnenkort bij de nieuwe 718 dit controleren en eventueel ook extra speakers erbij bouwen 👍🏽
+1
willempie7810
Die 4 speakers zijn enkel geleverd als je de optionele bleutooth radio af fabriek laat leveren volgens mij
+1
bartdereu
Ik heb er dan maar gewoon luidsprekers van 13cm in de dakbehuizing gemonteerd. Het was een beetje prutsen om de grille er mooi in te krijgen, maar alles is vrij goed gelukt. Bijkomend voordeel op deze manier is dat de speakers groter zijn , en dus beter klinken, maar ook dat de behuizing dient als klankkast en ze dus nog beter klinken. Al bij al tevreden met het resultaat 😄

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 718 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
974