John Deere 6310 - Hefcilinders reageert langzaam op achterspatbord.

Hallo,
Ik heb een vraag over een John Deere 6310, de hef reageert namelijk heel erg langzaam met de elektrische bediening op het achterspatbord. Als ik vervolgens de hef in de cabine bedien, dan doet hij juist weer erg snel. Heeft iemand een idee waar dit aan ligt?
Sanderjd

Reacties

+2
Ronald125
@Sanderjd

Dit is een beveiliging, zo dat je minder kans hebt om bijvoorbeeld bekneld te zitten.
Hebben de 6110's bij ons thuis ook.
+1
trekkerdockter
Eventjes laten kalibreren met een grotere cilindermaat en hij werkt sneller op het spatbord.
Henk 1120
@trekkerdockter Toch zou ik dat liever achterwege laten en het mooi langzaam laten gaan. Ik ken iemand uit m'n omgeving, die hierdoor bekneld is komen te zitten en het niet kan navertellen... Je kan maar beter wat geduld opbrengen. Toen deze luxe er nog niet was, stapte je gewoon nog even op de trekker.
+2
hobbyboer
@Henk 1120 idd, mooi zo laten!
Je hoeft de hef meestal toch maar een heel klein stukje te heffen tijdens het aankoppelen.
Bijvoorbeeld helemaal van boven naar beneden doe je toch al vanaf de bestuurderszetel tijdens het achteruit naar de machine toe rijden.
MaxxuM4ever
@Henk 1120 uit onnozelheid klom ik vroeger dan op de hefarm en probeerde dan de hendel te bedienen, als je daar nu over na denkt niet zo slim. Onze IH 1055 had trouwens de optie al om de hef buiten achter te cabine te bedienen, dat is een trekker uit begin jaren 80.
damhuis
@Henk 1120 de 6420 heeft er ook last van soms vel vervelend als je iets helemaal op wil heffen.
GROENEDEERE
@damhuis
Dat is onzin.
Hoe langer je hem indrukt gaat ie na loop van tijd wat sneller.
damhuis
@GROENEDEERE vergeleken de andere trekkers vind ik het nog wel langzaam maar goed.
fastrac3155
@Henk 1120 volkomen gelijk de tijd winst is zo minimaal en de kans op ongelukken tig keer groter, het is toch gewoon naïef als je un veiligheid van de fabrikant er weer vanaf gaat halen voor 1 minuut tijdwinst (als je dat al haalt)
trekkerdockter
@Henk 1120
Ik snap jouw punt, Wat jij bedoelt heeft waarschijnlijk een andere oorzaak gehad, dit is prima te doen zonder dat het ongecontroleerd snel gaat.. er is ook nog een tussenweg.
prairie
Dit is normaal en wel zo veilig. niet aan prutsen!
Sanderjd
Jullie hebben allemaal gelijk, maar de hef gaat wel zo sloom dat je hem bijna niet eens ziet bewegen als je de knop ingedrukt houd.
StevenBomers
@Sanderjd even laten kalibreren bij dealer dan gaat ie al wat sneller weer
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6310 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!