Illustratie van:

Kubota B7100 - HST of met versnellingen?

Ik ben van plan om een eerste tractor te kopen (tweede hands), en ben op een Kubota B7100 uitgekomen. Nu is deze er in de uitvoering met hydrostaat of gewoon met versnellingen. Ik heb wel begrepen dat een hydrostatische aandrijving gebruiksvriendelijk is, maar heeft het ook nog nadelen? Wat is betrouwbaarder?

Kortom, waar doe ik het beste aan?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste MrSoreto: Waarvoor wil je de minitrekker gebruiken?
Een 3-cilindermotor geniet de voorkeur boven een 2-cilinder vanwege de lagere geluidsproduktie van een 3-cilinder.
Onderzoek (ik weet het niet) of je met de hydrostaat zonder koppelingsgebruik kan wisselen van rijrichting en/of rijsnelheid. Bij een gewone versnellingsbak, waarbij je bij wisselen van versnelling en/of rijrichting de koppeling gebruikt moet worden, is het grote nadeel dat dan de aftakas aandrijving ook stopt (omdat deze trekkertjes een enkele koppelingsplaat hebben). Bij aftakasaangedreven werktuigen is dat lastig werken.
jo845xl
@Wimsumar Dag Wim , ik heb vroeger een 7001 gehad en zoals je zegt het grote nadeel is inderdaad de enkele koppelingsplaat .

Nu heb ik een 2230HST (hydrostaat) en op zoiets zit geen koppelingsplaat , is een grote pedaal .
Van boven duwen = vooruit , van achter duwen = achteruit .

Hel leuk om mee te rijden , ik wil niets anders meer .

Ik denk niet dat er veel 7001HST te koop staan.
MrSoreto
@Wimsumar We willen er het gazon mee maaien maar op termijn ook wat weiland werk.
Wimsumar
Beste MrSoreto:

Quote Reactie van @MrSoreto:
gazon mee maaien

Zoals T.F.-lid Jo845XL aan aangeeft, dan is de HST een voorkeur.
deutz dx 470
Wij hebben 7100 hst, toen hadde we vooral naar hst gekeken omdat we de gazon ermee moete maaien, enigste nadeel is dat je niet echt zwaar mee op de wielen kan trekken, aftakas wel 😉
Reinbier2000
Als je de hele dag dezelfde snelheid rijd zou ik versnellingen kiezen, hydrostaat kan dan warm worden, maar voor de hobby zou ik de hydro pakken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7100 en hebben de trefwoorden versnellingen en hydrostaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!