Trekker rijbewijs

Hallo ik heb een vraag
ik loop nu stage bij een loonwerk maar die zit veel in duitsland en mag je dan gewoon met je trekker rijbewijs ook in duitsland rijden met een nederlandse trekker.?

Deel dit topic

Reacties

Johndeertjepowerr
Nee mag niet, heb je een speciaal rijbewijs voor nodig
Fendt-LSA
Ja is geen probleem volgens mij
international533
Mag niet, maar weet niet hoe het zit als je onder/voor een nederlands firma rijdt.
marcoMFFAN
Daar moet je vrachtwagen rijbewijs hebben en kenteken maar dat zallen jullie wel hebben.
janrus
Mag niet
chiel-fendt 936
Gewoon doen
walker1
Als je bij een loonwerker in de grensstreek werkt, dan ga ik er van uit dat die loonwerker toch wel weet wat wel en niet mag in Duitsland.
In ieder geval heeft het Nederlandse trekkercertificaat geen geldigheid in het buitenland omdat het geen echt rijbewijs is.
Dus als je met een trekker de grens over wilt moet je 18 zijn en een normaal rijbewijs hebben en mischien zelfs een vrachtwagenrijbewijs
IHFan
Maar er zijn toch ook jongens uit nederland die mee doen aan trekkertrek daar met een Nederlands kenteken dan kun je daar toch mee de grens over of zie ik dat helemaal verkeerd?
johndeere4live
Je moet of een duits trekkerrijbewijs hebben of een autorijbewijs geloof ik.
johndeere4live
Alleen als je duits staats burger ben moet je verplicht een duitsrijbewijs hebben maar dat ben je niet neem ik aan 😛
christelthijssen
Als je met een nederlandse trekker in het buitenland rijdt heb je een GV kenteken anders mag je niet rijden met die trekker. met een Gv kenteken en een (trekker)rijbewijs mag je vlogens mij gewoon rijden dus in het buiten land
Joop3
Tijdens de MB-Trac velddagen in Nordhorn ben ik wijzer geworden:
-Ben er zelf met de trekker heengereden.
-Heb de trekker door een Duitser weer over de grens naar Nederland laten zetten. Wat bleek:

De week ervoor is een medewerker van een Nederlands loonbedrijf in Duitsland in de bak gegooid, omdat hij geen geldig rijbewijs had. Geldig rijbewijs in Duitsland: Vrachtwagenrijbewijs of rijbewijs klasse T. Vrachtwagenrijbewijs is duur, klasse T is überhaupt niet te krijgen in Nederland. Geen goed alternatief aanwezig.
Deze jongen is pas weer losgelaten toen een collega van hem (met vrachtwagenrijbewijs, en 1500 Euro in de knip) hem is komen afhalen.

Eerder was het geen probleem, omdat agenten niet wisten hoe het zat, en omdat het nederlands autorijbewijs is gelijkgesteld aan een bepaalde rijbewijsklasse in Duitsland. Echter, de Nederlandse overheid is vergeten, om dit ook aan te geven op het nieuwe internationale rijbewijs (in bankpasformaat). Een duitse agent heeft dit uitgezocht, en nu wordt dus in het grensgebied extra scherp gecontroleerd.
Mijn samenvatting: Ik zou het er niet op wagen zonder vrachtwagenrijbewijs...
walker1
Kijk, dat is duidelijke informatie.
Siebenga
Ik pleit er voor dat nederland het net als duisland aan pakt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
7