Fordson Dexta - Hydrauliek olie

Hoi, Ik lees op het forum van een peilstok(je) op het hydrauliek gebeuren. Ik zie bij de mijne niks. Onder het zadel zit wel de vuldop. Als ik hierin kijk zover het kan zie ik geen oliebad. Hef zakt ook naar beneden als ie zwaar wordt belast. Hydrauliek gebeuren lekt ook een beetje (hangen druppels aan van onder.) IK vermoed dat er misscchien te weing olie in zit. Hoeveel moet erbij?? Zal ik olie bijvullen paar cm onder de vuldop?

Deel dit topic

JonB

Reacties

Wimsumar
Beste JonB: Nee niet ''zomaar'' (tot een paar cm onder de vuldop) bijvullen. Er zal zeker een peilstokje (of een niveauschroef/plug) op de Dexta zitten. Dit moet een "Dexta-deskundige'' hier maar even vermelden.

Heb je olie zelf voorradig? Anders H.T.U. (Hydrauliek+transmissie universele olie) halen/kopen.

Het zakken van de hef bij belasting is een normaal Dexta-verschijnsel.
JonB
Oke, een Dexta verschijnsel? Zal eens kijken naar die niveauschroef/plug. En betreft die olie, nee heb ik niet voorradig. Nu weet ik gelijk welke olie. Bedankt.
Makkelijk zo,n forum.
Favorit614
Niveau plug zit links bij de koppelingspedaal.
het zakken vd hef zit waarschijnlijk vast op slijtage van hef manchet en o ringen regelvetiel.
stuifzand
Er zit een niveaustreep naast de vuldop effe goed kijken
Wij doen er er UH olie sea 90 op van of Beverol of Kroon.
Wat betreft het lekken effe kijken of er geen manchetje`s versleten zijn het zakken is normaal.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!