Illustratie van:

International 844 - Radiator lek international 844

Hallo mijn radiator van international 844 is lek , nu heb ik op internet gezien als men er een bepaalt product ingiet dat het lek gedicht is . Kan men het misschien ook solderen , of wordt het een nieuwe , kost blijkbaar wel wat geld.
Groeten Jos

Deel dit topic

Reacties

+1
stephan-inter
Niks er in gieten die rotzooi gaat overal inzitten.
Je zou hem kunnen laten solderen bij een specialist. Of je vraagt paar slopers naar een radiateur
Klein Rot
Wat Stefan zegt, laten repareren ben je het goedkoopste uit
JD3010
Het ligt er een beetje aan waar die lek is, maar vaak is die zelf goed te solderen. Ik heb al een aantal zelf dicht gemaakt.
Dat vloeibare is vaak maar tijdelijk.
hobbyboer
Quote Reactie van @JD3010:
maarmaar ......... ...aantalaantal

Moest je dat solderen ook iedere keer 2X doen?
JD3010
@hobbyboer 😊 soms wel. Beter zo?
echte844
Ik denk dat het verstandig is om eerst effe de radiateur te beoordelen. We hebben het hier over een trekker van 40+ jaren oud. Het kan wel eens het verstandigste zijn om de radiateur te vervangen of een volledig nieuw binnenwerk in te laten plaatsen. Als de koel elementen rot zijn blijf je bezig, en de kans is groot dat hij kapot gaat als je hem nodig hebt.
erik9831
Je kan zoiets inderdaad laten herstellen of zelf herstellen, maar de vraag is wel, hoe is de staat verder binnenin. Kan zijn dat je het ene gaatje laat maken en het andere iets later komt piepen. Product is inderdaad geen optie, kan je een hoop problemen extra geven.

Ja een radiator kost inderdaad veel, je kan ook altijd een revisie overwegen, daarbij word dan het koelsysteem veranderd. Kost ook wel meer dan maar wat lassen, maar dan is het zo goed als nieuw.


Ik heb ooit deze reactie gezien 'geen geld, geen geweld'.
Fendt926Driver
Waar zit je ergens?
Bij almelo zit een hele goede reparateur.
Die vervangt het middenblok.
Dus de bevestigingen en zo hou je alleen binnenwerk wordt er nieuw in gesoldeerd.
Sanderford
In Breda zit ook zon bedrijf werkt perfect voor m'n dexta en 1246 ook gedaan beiden als nieuw helft van t geld van een nieuwe
MF 2725
Inderdaad, zoals hierboven vermeld: een nieuw binnenwerk er in laten plaatsen is de beste/goedkoopste optie. Of je moet voor weinig € 's een hele goede bij een sloper o.i.d. kunnen vinden.
Jos v.d.l
Hallo bedankt voor de info zit in Belgie , ik heb hem eruit gehaald ga er nu mee naar ih garage .Het lek was niet spontaan gekomen stom toeval met batterij te plaatsen met hoek tegen radiator geduwd en direct een lek.
stephan-inter
@Jos v.d.l
Dan was hij ook al niet al te best meer.
dendeze
Je moet er niet mee naar een garage, je moet naar een radiatorenhersteller, waar zit je ergens? Ik weet er verschillende goede zitten, enkel een nieuw koelnet er in en klaar, ik heb goede ervaringen.
Jos v.d.l
Hallo ik zit in Diest Vlaams Brabant
erik9831
@Jos v.d.l In Tienen heb je ARD zitten. ard.be/
+1
dendeze
Hier een hoop herstellers, kan je bellen en vragen wat de prijs is om het net te vervangen.
Kan je kiezen uit de goedkoopste of de dichtstbijzijnde.
Geloof me, bellen loont!
goudengids.be/bedrijven/Vlaams+Brabant/…
Jos v.d.l
Bedankt ik ga morgen
eens rond bellen , maar wat bedoel je met net vervangen.
dendeze
Dan wordt eigenlijk het hele koelgedeelte vervangen, dus blijven enkel het bovenste en het onderste deel dienen, is eigenlijk een complete nieuwe radiator.
Hier bij mij in het Antwerpse weet ik er een drietal goede en zelfs één krak zitten, maar ik ben er van overtuigd dat ze eigenlijk allemaal goed werk leveren, ik zelf ga hier naar de goedkoopste, toevallig ook de krak, dus duurder is niet altijd beter.
Fordje4600
Kijk even of de radiator nog goed is, bij mn 4600 was hij ook lek en voor de rest was hij helemaal gaar dus repareren werkt niet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!