Grasmaaier start niet meer

Hallo,

Ik heb een grasmaaier die een jaar stil heeft gestaan. Nu wilde ik hem weer starten maar dat lukte niet. Ik heb de bougie getest en er komt een blauwe vonk uit en ik heb de carburateur en de buisjes daaraan schoongemaakt. Ik heb hem geprobeerd te starten door een beetje benzine in het luchtfiltergat te doen maar dan komt er wel een beetje rook uit maar hij start niet. Hoe krijg ik hem dus aan de praat?

Alvast bedankt.

Het gaat om een B&S van 3.5 pk met trekstart.

Deel dit topic

Reacties

fergusonnetje
Dit is een foto van het benzinetankje met de carburateur erop:

(klik om te vergroten)

redeagle14
@fergusonnetje membraan onder de carburateur vervangen. Die hard geworden.
fergusonnetje
@redeagle14 Die was inderdaad redelijk hard, is het een vacuumpomp dan?
redeagle14
@fergusonnetje hij werkt op het vacuüm in de venturi van de carburateur. En die membranen geven bijna altijd de problemen.
valmet 605
Oke terug bij af. Hij start niet? heb je de benzine ververst? zijn de filters schoon?

Als je dit hebt gedaan en hij start nog niet, pak een bus deo en spuit het in het luchtfilter 2 x trekken en hij zou moeten aanslaan. Even op gang houden (enkele secondes) en hij zou de benzine moeten doortrekken en lopen.
fergusonnetje
Nee hij start niet en er zitten geen filters op. @valmet 605 Ik zal hem zo eens met deo proberen te starten.
ford3000case745
@fergusonnetje of een beetje deo/remreiniger of wd 40 in het bougie gat spuiten en dan starten, wel even om denken dat de zuiger onderaan staat
valmet 605
@fergusonnetje er zitten geen filters op???? Misschien niet de filters die jij zoekt. Niet ergens een stuk spons ofzo?
fergusonnetje
@valmet 605 Er zit een zeefje bij de carburateur wat ik heb schoongemaakt en er zit inderdaad ook een sponsje bij de rode pijl op de foto. Deze heb ik ook schoongemaakt. Misschien even proberen zonder?
fergusonnetje
Bij de rode pijl zit het sponsje

(klik om te vergroten)

stephan-inter
@fergusonnetje haal die er maar eens uit
+1
oldman
Hallo fergusonnetje.
Carburateur er afhalen , uit elkaar halen en sproeiers schoon maken,moderne benzine zit vol met dope en veroorzaakt al snel veel gom vorming in de carburateur.
Al na een half jaar stilstand gom in de carburateur, beste is als je hem voor de winter weg zet , benzine er uit en carburateur leeg laten lopen.
groet Anne.
fergusonnetje
Heb hem gestart zonder sponsje en de sproeiers doorgeblazen maar geen resultaat. Het membraam in de carburateur vind ik nig best soepel of moet ik die toch vervangen?
+2
redeagle14
@fergusonnetje niet twijfelen. Gewoon vervangen. En de carburateur kost ook maar rond de 25 euro. Niet te lang nadenken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden start niet en grasmaaier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2.968
TREFWOORDEN