John Deere 920 - Warme trompetten tijdens slepen.

Hallo,

Afgelopen dagen is het brandstofsysteem schoon gemaakt en filters vervangen. Dit laatste is nog niet zo een eenvoudig. Een van de filters blijft hardnekkig lekken. Goede tips zijn welkom. Op de accu wilde de tractor niet starten. Dus we hebben hem naar huis gesleept. Tijdens het slepen viel wel op dat beide trompetten best warm werden ondanks de geringe snelheid. Mogelijk blijven de remmen wat plakken? Heeft iemand hier ervaring mee? Verder trapt het rechter rem pedaal veel verder in dan het linker. Is het verstandig om eerst het ventiel te controleren of kan ik het beste toch de trompetten er af halen om eea te controleren? Bedankt voor de hulp!

Mvg Rene.

Deel dit topic

Repo920

Reacties

Wimsumar
Beste Repo920:

Quote:
Een van de filters blijft hardnekkig lekken.

Filters met een bezinkglas eronder veronderstel ik?
Heb je de oude afdichtring (boven het filter) wel verwijderd?

--------------------------------------------
Manual John Deere 820:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/John_Deere_820.pdf/
Repo920
@Wimsumar klopt. Rubbers netjes vervangen. Ben een beetje terughoudend om ze met een tang aan te draaien. Neem aan dat ze handvast toch lekvrij zouden moeten zijn.
Wimsumar
Beste Repo920:

Quote Reactie van @Repo920:
handvast toch lekvrij zouden moeten zijn.

Ja, dat is met heel veel filters vaak wel zo. Maar ja, je moet wat. 💭
bas101
Met JD 920 hebben we al een oudere traktor , betreft t lekken van filter contactvlakken van de rubber afdichting controleren op beschadigingen krassen etc ,wat ook voorkomt is dat t rubber er verwrongen of verdraaid in ligt door verkeerd type rubber of t niet vooraf aan beide zijden insmeren met motorolie , in enkele uitzonderlijke gevallen zelfs kromgetrokken kop van filterhuis meegemaakt , betreft warmlopen astrechters , achteras opkrikken tot wielen net vrij zijn en dan wielen met de hand controleren of ze makkelijk ronddraaien
Repo920
@bas101 Ze draaien zeker niet makkelijk rond. Je moet flink moeite doen om ze een beetje in beweging te krijgen.
bas101
@Repo920 dan heb je daar zeker wat niet goed zitten , meest voor de hand liggend zijn aanlopende remmen
Repo920
@bas101 kan het iets met het remblok van de pedalen te maken hebben? Anders moet ik ze gewoon open maken om er achter te komen. Nog tips om dit handig te doen?
bas101
@Repo920 beste is eerst aan buitenzijde controleren of alles werkt dan bedoel ik of dat remstangen wel terugkomen en niet blijven hangen in de schanierpunten , is veelvoorkomende oorzaak .
Repo920
@bas101 ik kan er in het onderdelen boek weinig van vinden maar als ik me niet vergis zijn het natte remmen die hydraulisch worden bediend. Volgens mij moeten de astrechters eraf om er bij te kunnen.
bas101
@Repo920 ja dan moet je t binnenin zoeken en moeten de trommels cq astrechters eraf
Kramer U800
Ik zou kijken of er lucht in de leidingen zit. Als dat niet het geval is dan zou ik toch de trommels eraf halen en kijken wat het geval is.
+1
Repo920
@Kramer U800 dan gaan we dat toch maar doen. Mogelijk gelijk nieuwe schijven steken.
+3
JD3010
Remtrommels heeft deze trekker niet, dus die kunnen er niet af. Met lucht in de leidingen remt die gewoon niet.
Wellicht is het handiger om eerst het probleem op te zoeken ipv. alles los te halen. Zet de krik er onder om de wielen te draaien, probeer te achterhalen of het de remmen of lagers zijn. Hebben je pedalen voldoende vrije slag? Dat maakt niet uit hoever je de pedalen in kan trappen.
Heb je die trekker allang?
aad3040
Hoe lang is het geleden dat je de lagers van de achteras gesmeerd hebt? doe dit eerst maar eens even want dit is vaak een ondergeschoven kindje, wat het remmen betreft zal er hoogstwaarschijnlijk lucht in zitten.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 920 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!