Kubota B7001 - Radiator wordt te heet

Na een uurtje draaien gaat de radiator lekken aan het overdrukventiel. Ook de het overdrukventiel bovenaan de moter gaat na lange tijd ook lekken. Dus ik vermoed dat er iets scheelt met de koeling. De ventilator draait goed en op het eerste zicht wordt de waterpomp nog goed mee aangedreven.
Wat zou het probleem kunnen zijn?

Deel dit topic

Reacties

Paulus H
Als het overdrukventiel gaat lekken zal het koelwatersysteem zelf wel niet lekken, want er is druk opgebouwd. Als de ventilator en de waterpomp het ook goed doen, dan denk ik dat de buitenkant van de radiator vuil is. Eventjes met werklucht schoonblazen zodat er weer een goede luchtdoorstroming plaats kan vinden. Een andere optie is het hele koelwatersysteem aftappen en flink doorspoelen met water. Dan even uitproberen of het probleem is opgelost en daarna het water vervangen door de juiste koelvloeistof. Als dat dan nog niet helpt zou het toch de waterpomp kunnen zijn die niet functioneert, wat je aan de buitenkant niet kunt zien. Wat ik gelezen heb in diverse ervaringen van andere gebruikers is de Kubota nogal gevoelig voor oververhitting als het koelwatersysteem niet goed wordt onderhouden en/of schoongemaakt.
echte844
Het is heel logisch dat als je het koelsysteem helemaal vult, er bij een warme motor vloeistof uit komt. Iets wat warm word zet uit vandaar dat vele auto's een expansie vaatje hebben.
railrunner
Ik lees wat over de waterpomp Kubota B7001 heeft geen waterpomp je v-snaar drijf alleen de ventilator aan die lucht door de radiateur zuigt.
zitten de kanalen in radiateur verstopt met stof en vettigheid dan gaat er te weinig koellucht door.
met lucht door blazen met de hogedrukspuit kan ook maar dan niet onder een hoek spuiten om schade aan radiateur te voorkomen.
ook de slangen van radiateur los halen en met de tuinslang de radiateur en motorblok doorspoelen kan ook werken bij mijn zat er heel wat roest drap in toen ik hem kocht
paulusmahandel
Probeer maar eens met draaiende motor met een tuinslang van voren erdoor te spuiten.
Hogedrukspuit is te extreem, radiatoren van deze tractoren zijn vrij dun.
Voor de rest zoals omschreven is.
DominicV
Hier heb ik ook las van als hij hard moet werken. 2600m² gras maaien. Al meerdere keren geflushed. Ik opteer om een elektrische fan bij te plaatsen. Ervaringen mee?
paulusmahandel
@DominicV dit zou je kunnen proberen dan hoor ik graag jou ervaring
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7001 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!